неделя , 22 юли 2018
Начало / Хайд Парк / Б. Борисов – куриер или посланик на световните лидери

Б. Борисов – куриер или посланик на световните лидери

Какви са истинските знаците за България след официалната визита на премиера Борисов в Турция и срещата му с Ердоган в опит да нормализира отношенията между балканската страна и Германия? Темата коментираха евродепутатът Ангел Джамбазки и политологът Калоян Методиев.

„Когато говорим за Турция, нека обърнем внимание на Балканите, защото картината е цяла, не може да се разглежда само една отделна държава. Вземете например новата албанска партия в Македония и изключително силната партия с ислямистка насоченост в Косово, чиито представители са много крайни относно налагането на ислям. Тези формации са опит на Турция“, категоричен е Джамбазки.

„За всички е ясно, че превратът успя, той беше организиран от Ердоган, за да овладее страната“, допълни евродепутатът.

„Турция иска да си отвори прозорец на някъде. В момента тя воюва с всички и гледната точка на Ердоган беше да покаже как може да комуникира успешно с една своя съседна държава – в случая това сме ние“, категоричен е Джамбазки.

„Посланик Гьокче си изигра ролята тук, той беше активен участник в политическите процеси в България, но в крайна сметка, проектът не стана. На мен ми прави впечатление, че ГЕРБ вече има претенция да заеме тази ниша и да представлява групата, която досега беше цел на ДОСТ“, смята Методиев. „Посещението на Бойко Борисов беше с много неясни параметри, на мен лично не ми стана ясно защо. Струва ми се, че атовете се ритат и накрая ще го отнесе някой друг“, смята политологът.

„Проспахме 10 години в ЕС. Сега ни предстои европредседателство, на което ясно трябва да заявим водещата роля на Западните Балкани и на България като външна граница на ЕС“, категоричен е Джамбазки.

„Ние сме единствената що годе нормална държава на Балканите. Така че, не е нормално единствената информация по повод европредседателството на България, да е свързана с ремонта на НДК, допълни още евродепутатът.

Вижте също

Татяна Дончева: Акцията срещу кмета на Септември е продуктово позициониране на новия антикорупционен орган. Гейското лоби в България е достатъчно мощно, за да прокара Истанбулската конвенция

Защо акцията на спецпрокуратурата срещу кмета на Септември Марин Рачев беше толкова грандиозна? На този …

Един коментар

 1. Стига бе, Вие на сериозно ли го вземате този, „на два петъка“ „евродепутат“ да се обяснява като „разбирач“ на мажоритарни ,избори.
  Що не го попитахте той участвувал/печелил ли е мажоритарен избор някога? (Сега, ако му дадате думата, няма да има спиране: та-та-та-та-та…)
  Следващият път го питайте, той самият какво е постигнал/работил и колко време през живота си.
  ИСТИНАТА Е, ЧЕ МНОЗИНСТВОТО ХРАНТУТНИЦИ БЕЗ БИОГРАФИЯ ДЕТО СЕГА СА НАРЕДЕНИ НА НАРОДНАТА СОФРА, Н Я М А Т ШАНС ПРИ МАЖОРИТАРНА СИСТЕМА, ПОНЕЖЕ ТРЯБВА ДА ИЗЛЯЗА С ЛИЦЕТО СИ И ДОКАЖАТ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ, ЧЕ СА ГРАМОТНИ, УСПЕШНИ и т.н. и т.н.
  ВТОРО: ПАРТИЙНИТЕ СУБСИДИИ СЛЕДВА ДА ПАДНАТ, ПУБЛИЧНА ТАЙНА Е, ЧЕ ПАРИТЕ ОТ ТЕЗИ СУБСИДИИ СЕ ПОЛЗУВАТ ПРИ КУПУВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ И ОПАРИЧВАНЕ НА НОМЕНКЛАТУРАТА,
  КАТО ПРИ ТОВА РАЗХОДИТЕ ЗА т.н. „КОРПОРАТИВЕН ВОТ“ РЯЗКО НАМАЛЯВАТ – ПАПАГАЛИТЕ ЩЕ СИ СЧУПЯТ ОТ ТРАКАНЕ ЗЪБИТЕ ПО СТУДИЯТА ДА ВИ ОБЯСНЯВАТ ТОЧНО ОБРАТНОТО.
  МАЖОРИТАРТНАТА СИСТЕМА СЪС ВСИЧКИТЕ СИ НЕДОСТАТЪЦИ Е НЕОБХОДИМО ЗЛО, ПОНЕ ДО ОЧИСТВАНЕ НА ПОЛИТИКАТА ОТ ДРЕБНИТЕ ХИБРИДНИ ПАРТИЙНИ МОШЕНИЦИ, КОИТО ПОСТОЯННО
  НЕ САМО СА НА ЯСЛА, НО СИ ПОЗВОЛЯВАТ ЛУКСОЗНИ ПЪТУВАНИЯ НА ГЪРБА НА БОЛНИТЕ И ВЪЗРАСТНИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ – КЪДЕ СА ПЕНСИИТЕ от 300, 500 ЛЕВА???…
  „НА ЗЛА КРУША, ЗЪЛ ПРЪТ“. (Не познавам Славито, НО АКО ПРИЗОВЕ ГРАЖДАНИТЕ КОИТО ГЛАСУВАХА СЪС „ЗА“ НА РЕФЕРЕНДУМА, ИДВАМ С ДРЯНОВАТА ТОЯГА ЗАВЕЩАНА ОТ БАЩА МИ, С КОЯТО СЕ БРАНЕШЕ ЕДНО ВРЕМЕ ОТ ЗЛИ ПСЕТА…)