събота , 24 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Азис Таш за новата си книга „Околосветска обиколка на липсата“

Азис Таш за новата си книга „Околосветска обиколка на липсата“

„Околосветска обиколка на липсата“ е новата книга на поета и преводач Азис Таш. На корицата е стара семейна снимка с родителите и по-големият му брат, с които Таш не успява да се среща достатъчно често.

„Това не е единствената липса, която ме е провокирала да озаглавя така книжката. Липсите са страшно много. Непрекъснатото пътуване от една страна изгражда мостове, успява да разшири обсега на действие, но довежда и до множество липси“, сподели поетът и преводач.

„Когато човек усети, че глобализацията започва да го изяжда, това е естествен рефлекс – да се връща към корените си“, разказа авторът. Почти всички илюстрации към книгата да от семейния архив.
Той посочи, че в работата винаги се старае заглавието да придава допълнителен смисъл на стихотворението, без да го преповтаря.

Чуйте целия разговор с поета и преводач Азис Таш за новата му стихосбирка „Околосветска обиколка на липсата“ в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …