четвъртък , 17 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Честно Казано / Азбучните предупреждения на Путин към България
Bozduganov

Азбучните предупреждения на Путин към България

Какво целеше ръкавицата, хвърлена към България от Владимир Путин навръх 24 май? Защо руският президент каза, че славянската азбука е създадена по македонските земи – темата коментира Георги Боздуганов, който носи клеймото на политически ястреб и на яростен русофоб.

„Цялата тази хибридна война, в която е засегната и България, продължава непрекъснато с низ от събития. Едно от тях е срещата на Путин с македонския президент Георге Иванов. Свидетели сме на опит за използване на една историческа фалшификация за политически цели. Това е самата истина“, коментира Боздуганов.

„Случайни неща в изказа на Путин няма. Освен това, няма как българската азбука да е взета от македонските земи. Достатъчно е Путин да отвори която и да е енциклопедия, за да разбере това. Той обаче спекулира с истината. Тук не става въпрос за география, а за отколешната мечта македонците да се самоопределят като отделна нация и държава, а България беше една от първите, които признаха това. Именно чрез кавга и вражда към своите съседи обаче, те продължават да утвърждават идентичността си“, коментира още Боздуганов.

„Целите са колкото се може повече да бъде забавено присъединяването на балканските държави към ЕС, от които Русия би имала най-много сметка“, каза Боздуганов.

„За мен това изказване на Путин е едно посегателство върху един от националните символи на българите. Българският президент трябваше да реагира категорично и да поиска извинение от Путин“, допълни той.

Вижте цялото интервю с Георги Боздуганов в следващото видео!

Вижте също

LUBA_KOMENTAR

„Честно казано“ за равносметката преди парламентарната ваканция

Това е последното за сезона издание на „Честно казано” с Люба Кулезич по Би Ай …

Един коментар

  1. Дървосекачът

    Вижте, г-це Кулезич/БиАй ….- каквото станало – Станало !
    – т.е. Следва да Имаме Адекватна&Ефективна позиция ! Ние. Всички. Заедно.
    ерго – Да Експулсираме Макаров Незабавно !!!
    …пък ако И-тогава НЕ се извинят/Вразумят – ….