понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / Аз уча английски / Аз уча английски: Some new stuff, епизод 45

Аз уча английски: Some new stuff, епизод 45

Време е за нов урок по английски език. Днес Николая се спира на some new stuff (някои нови неща).

Гледайте предаването „Аз уча английски“ от вторник до петък в 10.30 ч. по Би Ай Ти.

Вижте също

Аз уча английски: Минало просто време, епизод 53

Време е за нов граматичен урок по английски език. Днес темата е минало просто време. …

3 коментара

 1. Здравейте Лени, благодаря за хубавите думи. Радвам се, че помагаме. Вие живеете в Америка и никога не сте чули американец да казва „дъм“ за them? Не мога повярвам. Ще сложа тук един линк, на който Кеймбридж дава официалната транскрипция на THEM, и на британски и на американски. Ако сте запозната с транскрипцията, ще видите как има два вида произношение на тази дума и единияе е с „ъ“. Що се отнася за правилно и неправилно, чували ли сте българската дума „телефони“ , признесена като „тИлифони“, думичката но, произнесена като „нУ“, и думичката „че“, произнесена като „чИ“ и „туй нещо“, вместо „това нещо“ и много други? Това значи ли, че всички тези българи, които изговарят тези думички по този начин, говорят неправилно? По скоро те говорят с акцент. Ето линка за THEM. Може да ползвате този линк, за да сверявате произношението на всякакви думички в английския, и на британски и на американски. Успех!
  http://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/them?q=THEM+

  С уважение
  Николая

 2. Васил Наков

  Първо Честит Имен Ден на патерици .Благодаря за предаването на аз уча английски както и на теб Николая малко се разминава американския английски с този на британския но има много близки думи който успешно помагат да учиш британския английски.

 3. Извинете Николая, но както произнасяте дъм -them не е правилно то се произнася дем-them така се произнася на английски ако го произнасяте на Бритиш не ни интересува, защото се намираме в Америка.
  Забелязвам, че много от думите, които ги произнасяте са по някой път неправелно.Благодаря за хубавите уроци.