сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / Аз уча английски / Аз уча английски: Идиоми

Аз уча английски: Идиоми

Запознайте се с още идоми в английския език.

Вижте също

Аз уча английски: Минало просто време, епизод 53

Време е за нов граматичен урок по английски език. Днес темата е минало просто време. …

8 коментара

 1. Здравейте на всички ! Ще направим така че уроците да са подредени лесни за намиране. По номер на сезон и номер на епизода! Ще направим всичко възможно за да ви улесним! Само малко търпение!

 2. Много моля да бъда извинена не само от любимата ни учителка по английски, но и от всички, които евентуално са прочели коментариите ми, защото причината за невъзможността ми да уча в удобно за мен време, е била в моя компютър. Преди няколко дни преминах от Windows 7 към Window 10 и всичко си дойде на мястото, както се казва. Обръщам се към всички, които срещат затруднения с предаванията на BITelevision да се опитат да постъпят като мен и се надявам, че ще бъдат доволни от резултата.

 3. Благодаря Ви, Николая, за насърчителния и бърз отговор, но защо на болшинството от уроците Ви от новия сезон излиза черен екран с надпис „Error loading this resource“? Преди броени минути повторих граматиката от понеделник, но все още не ми се отварят идиомите от 29.04.2016, за които не можах да се събудя навреме. Грешката не е при мен, защото по един и същи начин действам, уроците от предишните сезони ми излизат, а от шестия видях само три на запис. Започнах да си лягам с кокошките и да се събуждам посред нощ, за да успея да Ви гледам в предаването „на живо“ ( връщам с курсора назад и тази нощ Ви открих в 1:59:20). Силно вярвам, че всичко ще се оправи и няма повече да уча като студент пред изпит.
  С най-голямо уважение
  Вера

 4. Скъпи дами и господа, вие можете да гледате сериите от всички сезони на повторения, в удобно за вас време. Тези уроци си стоят тук на сайта и можете да се връщате към тях по всяко време за да ги гледате отново. А и ние ще се опитаме да ги подредим другите езони както бяха преди, само че на този новия сайт. Скоро и това ще стане. Но засега вие имате възможност да се връщате към който урок пожелаете, от сезоните, които вече са качени и да ги гледате, когато имате време.
  С Уважение

  Николая

 5. Госпожо Кръстева, аз уча английски само чрез Вас не защото няма училища в Сан Диего, където живея, а защото зрението ми се влоши катастрофално от изкуственото осветление в тях и лекарите ме посъветваха да не ги посещавам повече. Присъединявам се към апела на господин Николай Михов, мнението ми е единтично с неговото и по повод реорганизацията. Много от възрастните ми сънародници си купиха лаптопи най-вече заради уроците Ви, макар че живеят само със социалната пенсия. Преди имахте повторение в удобен за нас час и при мен идваха някои познати, които все още спестяват за компютър, но сега то е само в събота и неделя, когато ние сме с децата си. Как да уча в 11 часа вечерта, когато ми се спи и не мога да мисля за нищо друго? Моля, имайте милост към нас, старите, които едва сега започват да опознават възможностите на новите технологии. Може би трябва да ни научите на някои „хватки“, за да ви записваме и съхраняваме подобно имейлите си. Не ни насочвайте към социалните мрежи, особено Фейсбук, защото те са за по-младото поколение, а за нас е достатъчен Скайп. За повечето българи заселването в САЩ не беше предварително планирано и пристигането ни тук без английски се оказа огромен проблем. Добре, че поне руският ни е добър и чрез него се социализираме в страна, в която повечето учреждения не осигуряват телефонен преводач на български. Надявам се, че ще направите каквото е според възможностите Ви, за да продължим да бъдем Ваши ученици.
  Вера Димитрова

 6. Валерия Йорданова

  Здравейте, Николая !
  Това ли е последният урок „Идиоми“ от 29.04.2016 ? Не намирам нови уроци от тази седмица .

 7. Skupa Nikolia,
  Napulno sum suglasna s problemite na gospodih Mihov.
  Az susto ne mojah da otvoria urocite po nomera i ot minali sezoni…
  Az sum dosta zaeta,no namiram vreme i za tazi prekrasna rubrika’Az ucha angliiski“.
  Ne moga da buda s Vashto tempo i zatova sum oste v sezon 2.
  Bih jelala da si vurnete stariat dizain na starnicata ili da se napravi noviat da se otvariat vsichki sezoni i uroci.
  Predvaritelno Vi blagodaria i Vi jelae da ste zdrava !!!

 8. Николай Михов

  Драга Николая,
  зная,че дизайна на страницата „Аз уча английски“ не е ваш, но не зная към кой друг да се обърна. И в крайна сметка това е ВАШЕ предаване.
  Първият дизайн беше МНОГО СПОЛУЧЛИВ И РАБОТЕШЕ ПЕРФЕКТНО.
  После започнаха промени. ЗАЩО ПРОМЕНЯШ НЕЩО,КОЕТО РАБОТИ ДОБРЕ?
  Това ми напомня за жена,която с грешни „напъни“ да стане по-красива , не само,че не става по-красива, а СТАВА ПО-ГРОЗНА.
  НАРОДА СЪВЕТВА: “ НЕ ДОИЗКУСУРЯВАЙ РАБОТАТА,ЧЕ ЩЕ Я ПРЕВЗЕМЕ МАЙСТОРЛЪКА.“
  Сега има ОТНОВО ПРОМЯНА и толкова несполучлива?! Колкото и да се опитвах НЕМОЖАХ ДА ОТВОРЯ УРОЦИТЕ ПО НОМЕРА И ОТ МИНАЛИ СЕЗОНИ.
  Николая, МОЛЯ УРЕДЕТЕ, ДА СЕ ВЪРНЕ СТАРИЯТ ДИЗАЙН НА СТРАНИЦАТА ВИ ИЛИ ДА СЕ НАПРАВИ НОВИЯТ ИЗПОЛЗВАЕМ от зрителите и учениците Ви. НАЛИ ТОВА Е ЦЕЛТА ?
  БЛАГОДАРЯ !