понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Авторът на „Консервафилм“ Златин Радев за политическата сатира в анимацията

Авторът на „Консервафилм“ Златин Радев за политическата сатира в анимацията

Българските аниматори отдавна са атакували наградите „Оскар“. Един от тях е Златин Радев, чийто „Консервфилм” е селектиран от Американската филмова академия още през 1991 г. Лентата има цели 29 награди. Последният проект на автора пък е озаглавен „Боклуците“.

Големият художник-аниматор, продуцент и университетски преподавател гостува в еМисия България с коментар за силата на политическата сатира и тънката граница между нея и лошия вкус.

Правим две минути филм трети месец, скъсваме се от работа, докато хората снимат цял филм за това време, пошегува се той за трудността на „къртовското бачкане“, което по думите му не личи в добрия краен резултат.

Сега, по думите му, е много по-лесно да се прави анимация, като той обясни и някои от модерните техники на работа. Вижте разговора с него:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …