вторник , 18 декември 2018
Начало / Новини / Авиокомпанията „Райън Ер“ е под натиск да публикува списък на полетите, които възнамерява да отменя. И още от късните новини на 18 септември

Авиокомпанията „Райън Ер“ е под натиск да публикува списък на полетите, които възнамерява да отменя. И още от късните новини на 18 септември

Авиокомпанията „Райън Ер“ е под натиск да публикува списък на полетите, които възнамерява да отменя всеки ден до края на октомври, както и да спазва правилата на Европейския съюз за правата на пътниците, включително да изплати компенсации на засегнатите. Най-големият в Европа нискобюджетен авиопревозвач съобщи в събота, че ще отменя по 40-50 полета дневно в продължение на шест седмици заради объркване с планираните отпуски на пилотите.

Продължава изтеглянето на яйца с фипронил у нас. Вече над милнион и 300 хиляди яйца са под възбрана, съобщи земеделският министър Румен Порожанов. Той отново повдигна темата и за двойния стандарт при храните в Европа. Днес беше подписана декларация с искане европейските институции да приемат законодателство срещу практиката.

Пожар избухна в апартамент в столичния квартал „Надежда ЕДНО“, съобщиха от пресцентъра на пожарната. Сигналът е подаден малко преди 17,00 часа, а огънят е възникнал на 12-тия етаж в блок 112.

Руският главен прокурор Юрий Чайка на посещение у нас. Това доведе до задочен спор между българския обвинител номер едно Сотир Цацаров и бившия правосъден министър Христо Иванов. Партията на Иванов нарече визитата на Чайка абсолютен скандал, а Цацаров намекна, че „Да, България“ служи на чужди фондации.

Подробности по тези и още теми, гледайте в късните новини на Би Ай Ти.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …