сряда , 12 декември 2018
Начало / Новини / БЪЛГАРИЯ / Авария в завод „Арсенал“- има загинал и ранен. Причината за инцидента е нарушаване на правилата за безопасност

Авария в завод „Арсенал“- има загинал и ранен. Причината за инцидента е нарушаване на правилата за безопасност

Един човек загина, а друг е със сериозни изгаряния след производствена авария в оръжейния завод „Ареснал“ в Казанлък. Другите работници са били евакуирани навреме. Вътрешният министър Валентин Радев обясни, че е пламнала смес на барутна основа.

Според директора на „Арсенал“ Николай Ибушев пострадалите работници са нарушили правилата и изобщо не е трябвало да са в това помещение. Като причина за инцидента се изтъква нарушение на правилника за работа.

Най-вероятно обезщетения няма да бъдат изплатени. По-младия работник е починал от обгарянията, а колегата му е транспортиран в специализирана болница в Пловдив, където лекарите се борят за живота му.

Загиналият 26-годишен мъж е живеел на квартира в Казанлък, семеен с дете на 2 годинки . От КНСБ обещаха, че ще помогнат на семейството на загиналия с еднократна помощ от 1000 лв., а детето на мъжа ще взима ежемесечна стипендия до завършване на средното си образование. Ще бъде подпомогнато и семейството на другия пострадал.

В оръжейницата често стават фатални инциденти. В момента в „Арсенал“ работят 11 000 души. Заради инцидента е образувано следствие.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …