понеделник , 16 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Аутсорсинг – новият начин за бизнес в България

Аутсорсинг – новият начин за бизнес в България

Аутсорсингът се превръща в една от най-бързо развиващите се сфери от българската икономика, като в сектора за последните 10 години са открити близо 33 хил. работни места. В Същото време страната ни се превърна в една от най-добрите аутсорсинг дестинации.

Какво е аутсорсинг и как се отразява на българската икономика – коментира в еМисия България Пламен Цеков от Българската аутсорсинг асоциация.

Аутсорсингът е изнасяне на дейности от една организация към друга, която ги прави по по-добър начин и по-професионално, обясни Цеков.

Преди в българските заводи имаше програмисти, вече няма, защото се наема софтуерна компания, която се занимава с това, даде пример той.

По думите му България има приимуществото да е близо по манталитет до Западна Европа и може да приема по-специфични дейности. У нас нивото на езикова култура е много добро, като днес вече много повече се търсят мислещи хора за креативни дейности, а не просто следване на скриптове.

Цеков отбеляза, че неслучайно в България се отбелязва 25% ръст на дейността за година.

„Аутсорсингът не се случва само там, където трудът е по-евтин. Във Великобритания, например, дейности на държавната администрация са изнесени към други компании“, посочи експертът.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …