неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Атанас Зафиров от БСП разплита възела около апетитния имот на военния санаториум в Поморие

Атанас Зафиров от БСП разплита възела около апетитния имот на военния санаториум в Поморие

Членът на Изпълнителното бюро на БСП и бивш депутат от Бургас Атанас Зафиров гостува в днешното предаване „Честно казано“ по тема, която го вълнува вече близо две години – съдбата на бившия военен санаториум в Поморие.

Неговите опасения са, че кметът на града от ГЕРБ Иван Алексиев иска да удовлетвори нечии апетити, за да бъдат превзети близо 12 дка земя на първа линия, на брега на морето. Според по-раншни коментари на Зафиров става дума за сделка за милиони.

„Честно казано“ покани за коментар и кмета на Поморие Иван Алексиев, но той първо прие, а след това се отказа от участие. Междувременно се разбра, че макар и от ГЕРБ, той е атакувал решение на кабинета Борисов-2 в полза на запазването на военния санаториум.

По думите на Зафиров болницата умишлено е доведена до разруха, а опитите да бъде ликвидиран държавния й характер са били под давление на ВМА. Имотът е обграден с луксозни хотели, а общинските земи наоколо са включени в програмата на общината и предстои да бъдат продадени, заяви той.

Атанас Зафиров разказа, че към момента се запазва държавния характер на санаториума, в него тече ремонт, има назначения и ще бъдат положени грижи болницата да започне да работи по НЗОК.

Въпрос на принципи и истинска загриженост за обществения интерес ли е тази битка – вижте отговора от Атанас Зафиров:

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …