петък , 20 юли 2018
Начало / Код 11-13 / Атанас Славов за исканото вето върху три закона: Виждаме почерка на главния прокурор

Атанас Славов за исканото вето върху три закона: Виждаме почерка на главния прокурор

Опозиционни партии извън парламента искат президентско вето върху три закона. „Да, България“, ДСБ, „Зелените“, ДЕОС и БЗНС визират приетите в последната минута изменения в Закона за съдебната власт и Наказателно-процесуалния кодекс, както и Закона за околната среда и водите.

Според Атанас Славов от движение „Да, България“, те влизат в колизия с базисни конституционни принципи и очевидно са писани „под диктовката“ на главния прокурор Сотир Цацаров.

Той подчерта, че са подготвили много солидни юридически аргументи за исканото вето, като припомни, че държавният глава има правомощия да наложи вето и по целесъобразност.

Славов обяви, че през есента ще представят гражданска инициатива за радикална прокурорска реформа

Какви са установените нарушения от поискалите вето, защо тези промени засягат всеки един гражданин, какво е състоянието на прокуратурата и какво е мнението му за новия проект за антикорупционен закон – чуйте коментара на Атанас Славов:

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …

2 коментара

  1. Атанас Славов не вижда ли и почерка на Прокопиев в обжалването на тези закони?!?

  2. Тези виждат само собствените си интереси, и трябва да се почне с въпроса за техните обвързаности с олигарси и това, че са оставени от хората на бунището на политиката.