понеделник , 24 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Атанас Чобанов пред Силвия Великова за „Яневагейт“
SILVIA картинка

Атанас Чобанов пред Силвия Великова за „Яневагейт“

Главният редактор на сайта „Биволъ“, който публикува поредица записи на разговори между бившите съдии Владимира Янева и Румяна Ченалова – Атанас Чобанов определи като двуличие „невъзможността“ на ВСС да разследва нарушен ли е етичният кодекс с този тип комуникация.

Пред Силвия Великова той коментира и разпита си в прокуратурата по скандала „Яневагейт“.

„Прокуратурата се интересува как са дошли разговорите в редакцията, защо сме ги пускали в този ред“, обясни Чобанов.

„Съвсем чистосърдечно казах на прокурора, че следим обществения интерес и искаме да получим максимален отзвук от публикациите. Ако бяхме изсипали всичко наведнъж, щеше да мине и замине и хората нямаше да вникнат в същината, в причините, за да се стигне до следствието“, категоричен е той.

„Яневагейт“ се увековечи в доклада на ЕК и се чете доста отчетливо – има институционален проблем и няма кой да разследва главния прокурор“, допълни Чобанов.

„Имахме дилема за публикуването единствено на интимната част, но решихме, че кариерното развитие благодарение на интимната част е форма на корупция. Това не ми звучи като личен живот, защото тези назначения и къщи стават с пари на данъкоплатците“, обясни още главният редактор на „Биволъ“

Попитан какви са отношенията му с ДСБ, той заяви, че няма как да има каквото и да било отношения с хора, които не виждат същността на проблема, който излиза от разговорите.

„ДСБ ни обяви за зло и за сайт, който се стреми да окаля едно хубаво коалиционно управление. Обвиниха ни като медия, че публикуваме скандални неща, а реакцията трябва да бъде, че скандално е съдържанието, а не – вестоносецът“, посочи Чобанов.

Проверката във ВСС по скандала „Яневагейт“ коментира пред Силвия Великова и членът на съвета Юлияна Колева.

Целия разговор в предаването еМисия България вижте във видеото:

Вижте също

prepodavane

Димитър Владиков разкрива тайната за успешна кариера зад граница

История за успеха – един българин, успял да пробие в академичния свят на гъстонаселен Китай. …

Един коментар

  1. Веселин Златев

    Колко е хубаво, че Силвия Великова все пак си спомни за времената, когато България искаше да бъде откачена от Румъния, защото се развиваше много по-бързо в пътя си към Европа. И ако въпросната дама беше искрена можеше да каже, че и тя е част от хората, които скачаха срещу Иван Костов и използваха всеки ден за да хулят управлението му, като по тоя начин стигнахме до това, което сме днес. Но както е казал народът – „по-добре късно, отколкото никога“.