неделя , 16 декември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Атанас Чобанов пред Силвия Великова за „Яневагейт“

Атанас Чобанов пред Силвия Великова за „Яневагейт“

Главният редактор на сайта „Биволъ“, който публикува поредица записи на разговори между бившите съдии Владимира Янева и Румяна Ченалова – Атанас Чобанов определи като двуличие „невъзможността“ на ВСС да разследва нарушен ли е етичният кодекс с този тип комуникация.

Пред Силвия Великова той коментира и разпита си в прокуратурата по скандала „Яневагейт“.

„Прокуратурата се интересува как са дошли разговорите в редакцията, защо сме ги пускали в този ред“, обясни Чобанов.

„Съвсем чистосърдечно казах на прокурора, че следим обществения интерес и искаме да получим максимален отзвук от публикациите. Ако бяхме изсипали всичко наведнъж, щеше да мине и замине и хората нямаше да вникнат в същината, в причините, за да се стигне до следствието“, категоричен е той.

„Яневагейт“ се увековечи в доклада на ЕК и се чете доста отчетливо – има институционален проблем и няма кой да разследва главния прокурор“, допълни Чобанов.

„Имахме дилема за публикуването единствено на интимната част, но решихме, че кариерното развитие благодарение на интимната част е форма на корупция. Това не ми звучи като личен живот, защото тези назначения и къщи стават с пари на данъкоплатците“, обясни още главният редактор на „Биволъ“

Попитан какви са отношенията му с ДСБ, той заяви, че няма как да има каквото и да било отношения с хора, които не виждат същността на проблема, който излиза от разговорите.

„ДСБ ни обяви за зло и за сайт, който се стреми да окаля едно хубаво коалиционно управление. Обвиниха ни като медия, че публикуваме скандални неща, а реакцията трябва да бъде, че скандално е съдържанието, а не – вестоносецът“, посочи Чобанов.

Проверката във ВСС по скандала „Яневагейт“ коментира пред Силвия Великова и членът на съвета Юлияна Колева.

Целия разговор в предаването еМисия България вижте във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Веселин Златев

    Колко е хубаво, че Силвия Великова все пак си спомни за времената, когато България искаше да бъде откачена от Румъния, защото се развиваше много по-бързо в пътя си към Европа. И ако въпросната дама беше искрена можеше да каже, че и тя е част от хората, които скачаха срещу Иван Костов и използваха всеки ден за да хулят управлението му, като по тоя начин стигнахме до това, което сме днес. Но както е казал народът – „по-добре късно, отколкото никога“.