четвъртък , 22 март 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Атанас Чобанов от „Бивол“ с право на отговор към Владимир Каролев

Атанас Чобанов от „Бивол“ с право на отговор към Владимир Каролев

Атанас Чобанов от „Бивол“ поиска право на отговор по повод казаното от Владимир Каролев в студиото на „Просто Диков“ преди две седмици, че агенцията критикува някои хора, а други не, защото имат пиар агенция, която обслужва някои фирми.

„Г-н Каролев прави импровизации върху търсачката като предполага, че говори за Гугъл. Но е пропуснал търсачката на „Бивол“, в който бързо могат да се открият статии както за застрояването на Слънчев бряг, така и за Христо Ковачки, който е един от енергийните олигарси на България и никому нищо не е спестено“, заяви Чобанов.

„Това, което Каролев твърди, са едни опорни точки, които се тиражират от едни групи, свързани както с ГЕРБ, така и с българската олигархия – Делян Пеевски и други лица, и тези опорни точки бяха хвърлени, когато извадихме досието „Буда“ и бяха разработени от ДАНС“, подчерта Чобанов.

„По отношение на пиар агенцията, която г-н Каролев счита за голяма, е следното. Собственици на Бивол са Асен Йорданов и неговата съпруга. Аз съм главен редактор в сайта и от 2010 г. работим заедно. Има публични годишни отчети, вижда се какви са приходите. За да работи Бивол, и аз, и колегата Асен имаме и друга работа. Аз съм научен работник във френския държавен научен институт със специалност лингвистика“, заяви Атанас Чобанов.

„Асен работи заедно със съпругата си Алберта Леон Алкалай в пиар агенция, която се занимава с пиар, но на най-различни субекти. Няма никакво финансово преплитане между двете неща“, заяви главният редактор. Той посочи, че няма редакционна намеса в сайта на Бивол.

Той даде пример и със статии за застрояването в Слънчев бряг. По думите му, пиар агенцията не е регистрирана в България, тъй като е свързана с роднини на Алберта Алкалай, но не е свързана с олигархията и отчетите са публични.

Чуйте целия разговор с Атанас Чобанов и правото му на отговор към Владимир Каролев в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

7 коментара

 1. каролев

  здравейте
  моля ви оставете мики маус да си говори,не останаха хора като него.ако си пииеше лекарствата по рецепта вс.ще си е ок.

 2. Прокопиев

  Чобанов се оправдава като ученичка, но пропуска нещо много важно, а именно кога са направени въпросните публикации за Христо Ковачки. Докато по не знайно какви причини Ковачки и голяма част от бизнесите му (като например мината му) са били обслужвани от ПР агенцията, Бивол не са писали нито ред срещу него. Публикациите в Бивол се появяват две години след създаването на партия Лидер, когато тя вече почти не се изявяваше като партия и беше замряла. С други думи, докато им плаща всичко си е ОК, спрял е договорите и парите към ПР агенцията и са почнали с негативните публикации в Бивол. Ама много случайности бе…

 3. Дървосекачът

  …и Така, г-н Диков :
  – очевидно Биволъ – Е бръкнал СвръхЯко ЯсноКъде на ‘наште’ …

  …А ! – ами я Вземете ги поподсетете просто Да започват Съответната Глобална Акция в Партниране с Уважаваните Структури !, че то тез ‘наште’ СА на всеки Нанометър.

 4. Франсоа

  A) Има публични годишни отчети, вижда се какви са приходите.

  Към 20 000 лева, трудно могат да бъдат обяснени с продажби на чаши и тениски с крава.

  Б) Бяха разработени от ДАНС.

  Разработвани сте, защото сте разветки, а най-жалкото е, че може би дори вие не сте наясно с това.

  В) Аз съм научен работник във френския държавен научен институт

  Значи си френско мекере.

  Г) Няма никакво финансово преплитане между двете неща.

  Вие самите конситуирате финансовото преплитане между двете неща.

 5. Онзи с мнението

  Чобанов, много зле, мнооооооооооооого зле!

 6. Георги Вакарелски

  Направете си 1 YouTube канал да можем да ви гледаме спокойно докато сме на работа, защото плеърите ви в страницата циклят и не зареждат.

  Това е само 1 съвет и не е задължителен, просто желателен ако искате да си увеличите аудиторията 🙂

 7. Николай Рибаров

  Като фен на BIT и Бивол, оценявам този отговор на г-н Чобанов като незадоволителен, меко казано …