петък , 20 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Арман Бабикян за нулевата хигиена в политиката: Може и по-зле

Арман Бабикян за нулевата хигиена в политиката: Може и по-зле

Може и по-зле, коментира песимистично пиар експертът Арман Бабикян последните скандали на политическата сцена у нас в предаването „Просто Диков“.

Ако имаше елементарни политически принципи, никога не можехме да си представим коалиция между ксенофоби и партия, която се нарича, поне, Граждани за европейско развитие на България, каза той, напомняйки, че в Европейския парламент ултранационалистите са поставени в ъгъла и никой не влиза в съюз с тях и не разчита на техните гласове, за да не допусне да имат политическа тежест.

ГЕРБ показа, че може да управлява с когото и да е, без политическата хигиена да има абсолютно никакво значение, отбеляза той, като припомни историята и политическото номадство на някои от партиите в днешния парламент. Не знам докъде може да стигне тази всеядност, добави той.

Не разбирам защо се налага ГЕРБ да продават на широката публика пропагандното клише, че не искат да управляват с ДПС – а дали не могат, а дали не управляват, попита още реторично Бабикян.

Пиар експертът коментира и последните скандали около „патриотите“ с нацистки привкус. Не вярвам, че някой от тях е такъв, но фактът, че могат да пренебрегнат общочовешките принципи за преклонение пред милионите жертви, които Европа е дала, за да има този мир, в който те славно управляват, вместо да сведат глави, е красноречив сам по себе си, добави той.

Бабикян припомни и някои от по-предишните скандали около „патриотите“, като бе категоричен, че никъде в Европа това не може да се случи.

Ако продължаваме да премигваме с очи, докато в София се мъкнат портретите на масовите убийци Ленин и Сталин или пък се изпъват китки до немски танкове, тези хора могат да стигнат много далеч, предупреди сериозно той.

Чуйте целия коментар на Арман Бабикян по тези и други случаи във видеото:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

Един коментар

  1. Zashto ne raboti BIT on line