неделя , 21 октомври 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Арман Бабикян: Премиерът е изнервен и много притеснен

Арман Бабикян: Премиерът е изнервен и много притеснен

Премиерът Бойко Борисов прилича на изнервен човек, който наистина е много притеснен, тъй като губи моралните устои на властта си – коалицията му не е стабилна, става плътно зависим от фактори, които са застрашаващи властта му, далече е от реформатора Борисов.

Мантрата, с която се измъкна от реформаторството, бе стабилност, но вече и за нея е трудно да се говори.

Това коментира политическият пиар Арман Бабикян в предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти.

Попитан дали премиерът е преживял катарзис след срещата в Лондон, Бабикян отвърна, че все още не е сигурен в това.

„Думите на Борисов често на едната сутрин са едни, а на другата – други, но след скандала в Лондон някой го е посъветвал да не се ядосва, а по-добре да се залепи за този, който задава въпроса за огледалото. И затова той се залепи за питащите и изведнъж се събуди като човека, борещ се с корупцията, опитвайки се да спечели радост народна и популярност“, каза пиар експертът и допълни, че премиерът „знае как да се извърта по посока на вятъра“.

Бабикан коментира отговорите на министър-председателя от преди седмица, дадени пред камерата на Стажанта.

„Поръчката вече е прекратена и инспекторатите работят“ – в нормалните държави инспекторатите работят и има нива под него, чиято работа е прекратяването на поръчки. Тук цялата пирамида е обърната на нормално държавно управление. В нашия случай падишахът заповядва, а останалите доказват, че е бил прав“, каза Бабикян по повод коментара на Борисов за спрените обществени поръчки.

„Държавата се управлява по слухове и съмнения. Чуе ли слухове, тогава действа, което прилича много на раздаването на порции в държавата“, допълни още той.

По думите му отговорите на премиера за скандалния есемес, препратен до шефа на ВКС Лозан Панов,  са тъжна история.

„Още не са му казали правилния отговор и затова продължава със старата версия с Яне Янев. Прозрачността е само дотам, докъдето е удобно на министър-председателя. А правилният отговор е истината. Винаги казвам, че най-силната комуникацията с публиката е истината, защото когато шикалкавиш, си личи“, каза още Бабикян.

Коментарът на Борисов след въпрос на Диков защо не махне Петър Москов при доказан контрабанден внос и износ на лекарства и след като е доказано, че е излъгал в официален отговор пред парламента, Бабикян охарактеризира като типично поведение – „дума срещу дума“.

„Винаги натежава неговата дума – у него е властта, харизмата и се предполага, че знае по-добре от всеки гражданин и журналист. В такъв случай се вади стенограмата от заседанието на НС. Но фактът, че един министър е излъгал, не притеснява премиера, независимо, че този министър не представлява никого. Това означава, че това е някакъв персонален домашен любимец на премиера – хващат се на басове, разменят си шишенца с уискита“, каза още Бабикян.

„Той каза, че вината е у журналистите, посочили, че фирмите, свързани с АМ „Хемус“, са близки до Пеевски и Златев. Вината е у някого друг, никога – у Борисов. Вижте рейтингите – хората са много доволни, че са спрени поръчките, които ще плати данъкоплатеца, а вината не е в него, тъй като той е добър човек“, посочи Бабикян по повод отговора на премиера на въпроса с какво са лоши Златев и Пеевски.

По повод коментара на Борисов за заплахите за живота му, пиар експертът каза: „Тук лирическият герой е облякъл бялата риза и е тръгнал героично към бесилото“.

„Освен да се насълзи човек, не зная как да го коментираме“, каза още Бабикян.

Думите на Борисов, ако бъде открита къща в Барселона, купена от него, да бъде взета, Бабикян коментира: „Премиерът е широкоскроен човек, готов е да  даде къщата на всеки, който я намери, добродушен е. Всъюност той не желае да отговори на този въпрос, а иска да се подиграе“.

Целия разговор с политическия пиар можете да видите във видеото:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …