понеделник , 16 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Арман Бабикян: Правят ни на идиоти

Арман Бабикян: Правят ни на идиоти

Всички са наясно, че няма да има такова нещо, защото благата се оповестяват от Вожда и Учителя, а у нас той е Бойко Борисов. Голямото объркване не е в цифрите, а в това кой има правото да казва хубавото.

Така пиар експертът Арман Бабикян коментира обещанието на образователния министър Меглена Кунева пред учителския форум в „Арена Армеец“ за 10% увеличение на заплатите, което Борисов отрече да е съгласувано с него.

Двамата с водещия на предаването „Просто Диков“ сравниха мероприятието със севернокорейска масова проява.

„В самата зора на мероприятието обясниха, че ще дискутират реформите в образованието, но аз лично не съм наясно как се прави дискусия с 14 хил. души и как се изказват те – подред ли, на блокове, на редове – или е онзи тип дискусия, в която едно божество говори, а всички слушат.

В началото всички решиха, че им вдигат заплатите, а после се оказа, че Кунева им казала за какво ще работи. Във всяка една приблизително цивилизована страна един министър би си подал оставката не когато опозицията каже „Абе, не те е срам“, не когато учителите кажат „Много сме разочаровани“, а когато и министър-председателят почне да си прави майтап с тебе“.

Бабикян определи „екскурзията“ на 14 хил. учители до столицата със „социален подарък от управляващите“.

24 май е празникът, в който се оказва внимание на учителя, заяви още той, репликирайки изказване на депутата Димитър Делчев от Реформаторския блок, че събитието в „Арена Армеец“ е било като празник на учителя поради огромното внимание към професията, оказано от страна на редица властови фигури, „за да се учителите почувстват важни и значими“.

Правят ни на идиоти – така пък Бабикян коментира обяснението на главния секретар на МВР и на премиера за случилото се в Слънчев бряг като „махленска свада“ и „битов скандал“. В началото ми стана удивително смешно, после тъжно, защото в лицето ни казват, че сме идиоти, добави той.

Експертът коментира и изхода от британския референдум и решението за Брекзит. Това бе поредната нация, сполетяна от национализма и популизма, заяви той, като напомни, че премиерът Дейвид Камерън в оставка е спечелил с обещанието за референдум.

Според Бабикян във жертва на една вътрешнополитическа битка е пропаднал със страшна сила не просто един външнополитически приоритет на Великобритания, но и начинът, по който бе свикнала да живее страната в ЕС. Финансовият бизнес бе струпан в лондонското Сити – той си тръгва, отбеляза той.

Според него при нас „няма опасност“, тъй като популистите и националистите вече управляват.

Чуйте целия разговор с Арман Бабикян и вижте коментара пред Стажанта на независимия депутат Георги Кадиев по темата с учителските заплати:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

2 коментара

 1. Красимир Костов

  Здравейте Г-н Диков ,

  Пиша Ви , защото отдавна искам да Ви поздравя за това , че един „скиор“ като Вас , сложи в малкото си джобче сума ти мастити журналисти , мотаещи се от години в разни предавания на разни телевизии , показа им и продължава да им показва как се прави журналистика , но за съжаление предаването Ви си остава единственото гледаемо нещо в скучния , сив и най-вече продажден , наш ТВ ефир ! Чакам с нетърпение да дойде неделя , 18.30 ч . , за да седна пред телевизора и да видя някой /може би единствен !?/ , който захапва безобразните управляващи страната ни , бърка им в най-интимните дупчици /извинете за простотията / и им оставя единствен шанс – да се правят и да изглеждат на още по-тъпи от колкото са !

  Искам накрая да Ви дам една идея – бръкнете в темата за футболния Левски ! Както виждаме , тази тема е дълбоко покривана и неглижирана , а аз мисля , че Левски се намира в много по-тежко положение от ЦСКА , че отбора се профанизира и унищожава с умисъл , а за това нищо не се говори !

  Поздрави от мен

 2. Мариана Алексиева

  Защо не се провеждат подобни разговори и по популярните телевизии?
  Защо поне не ги разпространяват тези разговори?