неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Арман Бабикян: Не е нормална политика да се снишаваш пред режими с диктаторски уклон

Арман Бабикян: Не е нормална политика да се снишаваш пред режими с диктаторски уклон

Експертът по политически маркетинг Арман Бабикян коментира изказванията на премиера Бойко Борисов и решението турският гражданин Абдуллах Бююк да бъде отведен до границата и предаден на Турция в предаването еМисия България.

„Този жест към Турция разклати доверието на гражданите в демократичната държава в България. Стана ясно, че човешките права не са на особена почит. Мотивите, с които бе предаден турският гражданин, така и не станаха ясни“, коментира Бабикян. Тя посочи, че посланията на отговорните институции са били объркани. „В крайна сметка обясниха, че документите му били изтекли, което е комично, при положение, че има решение на българския съд и то е ясно и не еднократно“, добави експертът.

„Дълбоко се съмнявам, че нормалната, правилна и достойна политика на България е снишаване пред режими с диктаторски уклон – дали става въпрос за Ердоган или Путин. Политиката на България да се навежда на всеки един диктатор не смятам, че е нормалната проевропейска натовска политика“, категоричен е Арман Бабикян. Той нарече изказването на премиера Бойко Борисов фриволно. „Решенията с кимване на глава не се вземат в Брюксел. Или това означава, че Борисов не познава политиката на ЕС, или рязко е отклонил курса на България в друга посока“, добави още той.

„Жалка българска политика. Курсът на държавата се отклонява в посока на тотална енергийна зависимост от Русия и от друга страна на онова снишаване от времето на Тодор Живков, в което ние трябваше да се съобразяваме с всички да се привеждаме във всяка една посока. Принципът на преклонената главица, която сабя не я сече, никога не ни е спасявал“, категоричен е Бабикян.

Той коментира и политическата обстановка в страната. „Може би представата на Борисов за стабилност е всички на масата. Така той постъпи в този парламент – успя да опитоми Волен Сидеров, да привлече Реформаторския блок и АБВ. Ако се готви да реаранжира тази маса за следващ мандат, може би на нея ще седят БСП и АБВ“, каза експертът.

Вижте целия разговор с Арман Бабикян за политическите послания в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …