неделя , 21 октомври 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Арх. Любо Георгиев: В София има липса на визуална хигиена

Арх. Любо Георгиев: В София има липса на визуална хигиена

Проектът „Визия за София“ търси цялостна нова визия за преустройството на столицата.

Идеята е в нейното създаване да участват максимално много граждани, организации, архитекти, изследватели, предприемачи, майки и др. жители на града, които имат отношение към него, обяснява в еМисия България архитект Любо Георгиев.

С него разговаряме за основните проблеми на София и какво трябва да се промени, за да стане градът по-добро място за живеене – каквито са и два от въпросите в анкетата на Столичната община в рамките на проекта.

Според архитекта хората искат най-вече чист въздух, зелени пространства и малко задръствания. Това – убеден е той, е възможно.

Работата по „Визия за София“ ще продължи 19 месеца, като трябва да определи облика на града за цели 35 години напред, уточни Любо Георгиев.

В София има липса на визуална хигиена, визуален хаос, смята още той. Според него новият главен архитект се опитва да сложи ред в него.

Чуйте целия разговор с арх. Любо Георгиев:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …