неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Анжела Хъшева за българското училище в Сиатъл, което върши чудеса

Анжела Хъшева за българското училище в Сиатъл, което върши чудеса

Първокласниците в българското училище в Сиатъл четат цели текстове на български и отговарят правилно на въпроси за тях. Учениците в гимназиална възраст пък вземат повече от успешно изпити по владеене на езика на университетско ниво.

Току-що са излезли и поредните резултати за удостоверяване на познанията на учениците по български по международната система ALTA, която дава кредити за висше образование.

Това разказа в еМисия България неговият основател и директор Анжела Хъшева, която преподава и там, и в американско училище.

Тя подчертава, че повечето ученици са родени в Америка в български семейства.

„Преструктурираме програмите си и работим в екип, за да променим целия процес по осмисляне на ползата от владеене на български език.

Ние сме първият български лицензиран център, където може да се проведе този изпит и който влиза в дипломите за завършено средно образование. С него те могат да кандидатстват във висши учебни заведения по цял свят“, казва Хъшева.

Какви са учениците и техните постижения в българското училище в Сиатъл – чуйте целия разговор с преподавателката:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …