понеделник , 16 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Аня Павлова: Хвърлиха Цачева на амбразурата в последния момент и пролича, че не е готова

Аня Павлова: Хвърлиха Цачева на амбразурата в последния момент и пролича, че не е готова

Пиар експертът Аня Павлова коментира работата на двата екипа от специалисти, които стоят зад кампанията на Румен Радев и Цецка Цачева. Тя посочи, че винаги се опитва да си представи как са се чувствали тези екипи и добави, че в спорта чистата победа се нарича ипон. „Когато има такава победа или поражение, човек се замисля дали трябва да продължи да помпа мускули или да смени политическата си философия. Не смятам, че екипът на Цачева страшно се е издънил“, коментира Павлова в предаването „Просто Диков“.

„Задачата беше с повишена сложност за Корнелия Нинова, защото не БСП излъчи Радев и трябваше да се обяснява на симпатизантите защо в бюлетината никъде няма да пише БСП. При ГЕРБ сложностите бяха други. По някаква причина решиха, че могат да нарушат правило за изборите – ако винаги си печелил може да дойде момент, в който да загубиш, ако не се подготвиш“, подчерта пиар експертът.

Тя обясни, че от ГЕРБ са направили две грешки – излъчили са послание, без да има кандидат и изключително късно са обявили номинацията си. „Хвърлиха Цачева на амбразурата, екипът не е работил с нея и пролича, че жената не е готова. Не е редно да подценяваш своя кандидат, когато той е по средата на битката. Не е редно да говориш, че не е харизматичен. Когато подаряваш такава възможност на своя опонент, е съвършено ясно, че той ще я използва. Подкрепата, която тя получи, се оказа ялова“, категорична е Аня Павлова.

„Бяха използвани страшилки след първия тур. А твърде малко време отделиха да кажат защо Цачева е добър кандидат. Всъщност тя не е чак толкова лош кандидат. Екипът не може да не знае, че този номер със сълзите в ефир вече е игран 5 години по-рано. Той ще остане в историята като Петър Стоянов със своята папка. Очевидно това е репетирано и може би тя е пропуснала да им каже, че вече е играла този театър“, добави експертът.

Тя смята, че екипът на БСП се е справил много добре. „Радев бе непознат, няма политическо минало – обърнаха го в позитив. Хората избраха този, когото не познават, а не тези, които познават твърде добре. Не бих казала, че Бойко Борисов е виновен за избирането на Радев, но той носи отговорност за хората от ГЕРБ, които подкрепиха Радев на балотажа“, добави още Павлова. Тя подчерта, че поведението на премиера по отношение на Цачева не е било много коректно. „Просто така не се прави“, убедена е Аня Павлова.

Тя коментира и ситуацията по време на пресконференцията на Румен Радев, когато журналистът Илияна Беновска хвърли ябълка към новоизбрания държавен глава.

„Румен Радев много ловко хвана ябълката. Беше добре отиграно. В други държави обаче това не може да се случи. Нейното представяне на тази пресконференция, трябваше да завърши с нейното арестуване и извеждане от залата“, категорична е Павлова.

Чуйте целия разговор с нея и анализа и за това как се справиха пиарските екипи на Румен Радев и Цецка Цачева в предизборната надпревара в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …