сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Антон Тодоров – от остър критик до почитател на ГЕРБ

Антон Тодоров – от остър критик до почитател на ГЕРБ

Отпушване на еврофондовете, 3 млрд. лв., събрани от контрабанда, отстранени провинили се, вкл. бивши кадри на Държавна сигурност, спиране на проектите Бургас-Александруполис и АЕЦ „Белене“ – това са част от нещата, заради които политологът Антон Тодоров потвърди в предаването „Просто Диков“, че е преосмислил отношението си към ГЕРБ.

Той припомни, че е бил остър критик на партията в първия й мандат, но според него във втория управляващите изпълняват предизборните си обещания. Тодоров дори бе поканен от премиера Бойко Борисов да изнесе лекция пред Старейшини-ГЕРБ в Стара Загора.

Политологът обаче отказа да се определи като „фен“ на ГЕРБ, като уточни, че просто одобрява част от политическите решения, вземани от различни функционери на ГЕРБ във втория мандат.

„Не приемам, че съм фен на ГЕРБ, бил съм член и фен на една единствена партия – СДС. Бях много активен в нея, стигал съм до областно ниво и съм от т.нар. сини каски, като до 2009 г. съм гласувал само за нея, а оттогава не гласувам.“

Бойко Борисов създава впечатление на силов играч, но не е такъв, пипа меко там, където трябва да се пипа твърдо, заяви още Тодоров по отношение на премиера.

Според политолога „в много голяма степен той изпълнява обещанията, които дава“, като заяви, че е готов да докаже това с факти. Тодоров даде пример с обещанието от 2014 г. в България „да няма радикална промяна на геополитическата ориентация“, което според неговото мнение е факт.

Тодоров отклони поканата да направи оценка и на Цветан Цветанов, като го определи само като „един от трите кита“ на партията, които няма как да бъдат изхвърлени.

„Аз съм вярващ и честен християнин и не могат да ме купят, не съм получил и стотинка от ГЕРБ, дори за лекцията. Напротив, съкращавам моите доходи, за да отстоявам истината, каквато я виждам“, категоричен бе политологът, който разказа и какво му костват делата, водени срещу него.

Гледайте във видеото как Антон Тодоров коментира и редица други актуални теми, както и лица от политическия и държавен апарат:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

6 коментара

 1. хуй пии чай

  Геро, просто можеш да полапаш хуя на Антон Тодоров. За друго не ставаш, мършляк!

 2. РЕЗИЛ. ГРАНДИОЗЕН.

 3. КИКОТ. СТРАХОТЕН.

 4. СМЯХ. ГОЛЯМ.

 5. Верно си дървосекач

  Въшлива маймуно с ник „дървосекачът“, когато нямаш какво да напишеш не е нужно непременно да пишеш „коментари“. За разлика от теб, анонимен дръгливец, този политолог заслужава да бъде единствено и само аплодиран и подкрепян. Дори само за искреността и настоятелността, с които си върши работата.

 6. Дървосекачът

  Хохот. БолЬшой.