четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Кино Европа / Ангелският дял
Снимка: София Филм Фест

Ангелският дял

„Ангелският дял“ – игрален филм Великобритания-Франция, 2012 година. Режисьор Кен Лоуч.
Петък, 01 януари, 20.00 часа в София; 9/8 c PM в Чикаго.

Роби се промъква в родилното отделение при приятелката си Леони, за да прегърне за първи път новородения си син. Завладян от момента, той си обещава синът му никога да не изпита и част от трудния живот, който Роби е имал.

Шансът за промяна идва, когато Роби се запознава Рино, Албърт и Мо – криминално проявени като него, с които се залавят за необичайно начинание – да създадат най-доброто малцово уиски в света. Роби се надява това, в което наистина е добър – пиенето, – да промени живота му към по-добро. И затова, с новоткрити вкусови умения и трениран нос на „професионалист”, Роби и екипът му се отправят към Шотландските възвишения, за да поемат най-големия риск в живота си. Дали през следващите двайсет години ще давят мъката от възможния си неуспех, или ще достигнат светлото бъдеще с „водата на живота”? Само ангелите знаят…

„Изпитаното дългогодишно партньорство между режисьора Кен Лоуч и сценариста Пол Лавърти е създало един от най-сърдечните им и достъпни за широка аудитория филми с „Ангелският дял”. Мрачната статистика за „изгубеното поколение” от безработни и неможещи да си намерят работа британски младежи е превърната в завладяваща приказва, изпълнена от една страна с достатъчно гаменски хумор, а от друга – с нежни чувства, които ще се харесат не само на запалените почитатели на Лоуч.”

„Ангелският дял” бе част от международната програма Киното днес- големите майстори на 17-ия София Филм Фест.

Награди и номинации:

Кан 2012 – Награда на журито, номинация за най-добра режисура
2 награди БАФТА: за най-добър сценарист и най-добър актьор за Пол Браниган
Сан Себастиан 2012 – Награда на публиката
Европейски филмови награди 2012 – Номинация за най-добър композитор за Джордж Фентън

В ролите:

Пол Браниган
Джон Хеншоу
Уилям Руейн
Роджър Алан

Вижте също

Травелатор

„Травелатор“ – игрален филм Сърбия, 2014 година. Режисьор Душан Милич. Събота, 19 декември, 20.00 часа …