петък , 16 ноември 2018
Начало / Новини / Ангелкова обеща: До края на тази година ще имаме директна авиолиния София-Пекин

Ангелкова обеща: До края на тази година ще имаме директна авиолиния София-Пекин

Повече китайски туристи през 2018-та година и директна авиолиния между София и Пекин. В тази посока ще работи министър Николина Ангелкова. Това стана ясно по време на неформална среща с европейските министри на туризма в София.
Защо китайските туристи са приоритет, ще разберем от Виктория Бояджиева.

Както България, така и Европрйския съюз, разчитат много на туризма като източник на приходи. Статистиката показва, че той създава 13% от нашия брутен вътрешен продукт и 10% от този на Съюза. През 2016 година туризмът в страните членки е генерирал доход над 341 триста четирсет и един милиарда. евро.
Голяма част от тази сума идва именно от китайските туристи. По предварителни данни през миналата година в европейските страни са отчетени 12 милиона и 400 хил. посещения на китайски туристи. В сравнение с 2016 година това е ръст с 18%.

Потенциалът на китайския пазар е огромен! Това не убягва на европейските политици и затова тази година поставят ударение точно върху Пекин.
Целта е поставена. Следват стъпки за постигането й. Стъпка едно – да ги улесним с транспорта. Най-вероятно до края на годината ще имаме директна авиолиния София-Пекин.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …