сряда , 21 ноември 2018
Начало / Новини / Ангела Меркел на посещение у нас, цистерна с газ дерайлира в Русенско и още от блиц новините на 20 януари

Ангела Меркел на посещение у нас, цистерна с газ дерайлира в Русенско и още от блиц новините на 20 януари

Мотото „Съединението прави силата“ е точно това, от което има нужда Европейския съюз. Това заяви по отношение мотото на българско европредседателство германският канцлер Ангела Меркел след срещата си с българския премиер Бойко Борисов. Меркел е на работно посещение у нас.Тя похвали страната ни за подготовката за председателството на съвета на Европейския съюз и посочи ,че споделя всички приоритети.
Цистерна с газ дерайлира на гара Бяла, Русенско. Две колоси на цистерната са излезли от релсите , но няма никаква опасност за населението. Инцидентът е станал тази сутрин около 10.30 часа. Локомотив с три цистерни пътувал от Русе за Бяла, композицията е трябвало да застане на определен коловоз. Локомотивът прави маневра назад, при което две колоси на последната цистерна излизат от релсите. Пристигнал е екран от Горна Оряховица, който да върне обратно цистерната на коловоза.

Повече новини във видеото

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …