понеделник , 21 май 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Ангел Найденов: Трябва да се увеличи бюджетът за отбрана

Ангел Найденов: Трябва да се увеличи бюджетът за отбрана

Ексминистърът на отбраната Ангел Найденов с анализ за парите за въоръжаване, за състоянието на българската армия и силата й да гарантира сигурността н.

„Основните причини, които са посочени за състоянието на армията е на първо място не достатъчното финансиране.

Втората причина е остарялата техника и третата причина е некомплектования личен състав. Това означава срив в подготовката и невъзможност да се изпълняват сложни бойни задачи. Военното министерство премина вече тази зона на нетърпимост и даде своите оценки, които са стряскащи“ – смята Найденов.

„Трябва да се тръгне от увеличаване на сегашния бюджет за отбрана. Проектът за сухопътните войски също трябва да бъде стартиран. Сегашното финансиране не осигурява дори базовите нива за армията. Имаме влошаване в глобален и регионален план. В доклада са посочени всички фактори, които могат да доведат до дестабилизация в региона, но и до дестабилизация на България“ – заявява Найденов.

„Имаме изрично посочена нестабилност в близост до границите на България. Имаме достатъчно основание да направим извода за влошаване на средата. До въоръжен конфликт едва ли ще се стигне, но не бива да изключваме и тази възможност“ – смята Найденов.

Изниква въпросът какво очакваме и какво искаме от българската армия. Не става дума за приумици на шепа политици или висши офицери. Тук става дума за сигурността на страната. Какво можем да си позволим, за да гарантираме сигурността си“ – заявява Найденов.

Какво още сподели бившият военен министър Ангел Найденов в студиото на Бй Ай Ти, вижте в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

 1. Дървосекачът

  Да – картинката Е Вярна.
  Не – НЕ е това начинът ЗА Действие.

  ––
  Сливане на МВР+МО+ВсичкиСтруктури. Под Единно управление от Работна Група Експерти.
  – т.е. Динамична ВзаимоЗаменяемост (на Всякакви ресурси/задачи), ерго – Подобрен модел от този на Швейцария+Израел.
  …колкото до парсата – Развойна дейност. …и то С Глобален обхват.