петък , 16 ноември 2018
Начало / Код 11-13 / Ангел Джамбазки: Захариева и Цачева не бяха подготвени за Истанбулската конвенция. БСП се държи шизофренично

Ангел Джамбазки: Захариева и Цачева не бяха подготвени за Истанбулската конвенция. БСП се държи шизофренично

„Г-н Симеонов има особености в характера и в подбора на изборни средства. Няма драма за това. А дали в обществото трябва да има допитвания – да. В този документ безспорно има текстове, които трябва да бъдат подкрепени, но има и такива, които предизвикват спорове“. Това коментира в студиото на КОД 11-13 евродепутатът Ангел Джамбазки по повод изказванията на вицепремиера Валери Симеонов за Истанбулската конвенция.

Той обясни, че ще настоява не за нов превод на документа, а за чисто нов текст, в който да отпаднат спорните въпроси за третия пол и социалните роли.

„Постът на Сергей Станишев в ПЕС не ме вълнува, не това е важния въпрос. БСП се държи шизофренично, тяхната женска организация събираше подписи за този документ, а сега предлагат референдум“, допълни Джамбазки.

„Начинът, по който този документ беше представен от министрите Захариева и Цачева не беше достатъчно убедителен“, категоричен е евродепутатът. Натиск от Европа за приемането на Конвенцията няма, допълни той.

„Причината да не влизаме в Шенген е политическа и се корени в Холандия и в Германия“, заяви Джамбазки.

Вижте целия разговор във видеото, а още от КОД 11-13 гледайте ТУК!

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …

Един коментар

  1. Zaharieva i Ca4eva sa kalinki i nqma kak da sa podgotveni. Naj-smislenite izkazvaniq za Istanbulskata konvenciq se 4uha ot Ilqna Yotova i Sergej Stani6ev.