събота , 21 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Анелия Райкова с изложба за сърцата отвъд клишетата

Анелия Райкова с изложба за сърцата отвъд клишетата

Сърцето като вдъхновение. Сърцето отвъд клишетата. Сърцето като запазеният знак на любовта. Новата изложба на Анелия Райкова в галерия „а(cube)“ ни разкрива света на твореца, изкушен от усещането за любов.

„Продължавам да твърдя и вярвам, че в днешното време наистина трябва да обръщаме повече внимание на всичко това. Смятам, че е липса, забравяме за него, а не трябва… Но любовта е вечна. Тя винаги ще бъде актуална. Трябва да вълнува и никога не трябва да я забравяме, защото ставаме по-добри“, казва художничката.

Анелия е озаглавила изложбата „Саундтрак на мълчанието“ с идеята, че излишният шум ни отклонява от най-важното.

„Нашето сърце говори непрекъснато. Единственото нещо е дали го чуваме… Защото то си пее, разказва и винаги е право“, убедена е тя.

Сценограф по професия, за Анелия Райкова началото на всяка изложба започва с пространството. То е неизменна част от вдъхновенията ѝ.

И в тази изложба художничката не изменя и на любовта си към абстрактното изкуство.

„Винаги ме е провокирала абстракцията, даже още от гимназията. Смятам, че абстракцията е много сложна и продължавам да имам респект към нея и към световните имена, които работят в тази сфера“, споделя художничката и допълва, че абстракцията е поезията на изобразителното изкуство.

Лесно е да нарисуваме пейзаж, но нека нарисуваме вятъра и усещането за него, казва още художничката.

Сърцата на Анелия Райкова са подредени в галерия „а(cube)“, където можете да ги видите до 26 ноември.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …