вторник , 17 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Андрей Аспарухов: Сезонът за „Левски“ е провал, ръководството дължи обяснение за управленския хаос

Андрей Аспарухов: Сезонът за „Левски“ е провал, ръководството дължи обяснение за управленския хаос

Синът на „синята“ легенда Георги Аспарухов-Гунди – Андрей Аспарухов коментира пред Би Ай Ти и „Спорно за спорта“ поредния нулев сезон за „Левски“, ситуацията в отбора и твърденията на Степан Хиндлиян, че има политико-икономическа схема, в която са замесени „сините“. Предлагаме ви мнението на Аспарухов за изминалия сезон, управленския колапс на „Герена“ и възможно ли е „Левски“ отново да бъде гранд, какъвто беше в миналото.

„Сезонът е провал. Няма спор. Имаше шанс „Левски“ да се бори с „Лудогорец“. Зимата беше неправилно използвана, а пролетният сезон беше напълно безсмислен. Сега нещата започват отначало“, коментира Аспарухов. Той каза, че следи нещата в отбора на сините като зрител и коментира, че нещата изглеждат доста зле като игра.

„Ръководството дължи на публиката след толкова години безсмислена игра, някой да излезе и да каже, че сезонът е провал и да каже защо е провал. Хората имат нъжда да чуят нещо от собственика, от директорите истината и реално представяне на сезона – защо се стигна до този крах през пролетта“, подчерта Андрей Аспарухов.

„Не става въпрос за освобождаване на треньори и директори. Поне трябва да се каже на синята публика защо нещата не вървят, какво е тяхното мнение и какви са начините за излизане от тази криза. Иначе ще бъде пореден сезон, в който всичко ще се премълчи и следващият сезон ще бъде по същия начин“, добави още той.

Аспарухов коментира и изявленията на Степан Хиндлиян за това, че отборът е вкаран в една „политико-икономическа схема“ като каза, че привържениците на „Левски“ имат нужда от яснота и да им се обясни по какъв начин може да се излезе от тази ситуация.

Той анализира и ситуацията в ЦСКА като посочи, че това е новият дразнител за „Левски“, но сините не трябва да стигнат в никакъв случай до тази ситуация. „Тръгва се отначало и се започва от най-ниското ниво. С изчистване на задължения, заплати и футболисти. Възвръща си облика на отбора. Не смятам, че ще се стигне до положението, в което ЦСКА изпадна – да се закрие клубът, но нищо не се знае. Аз съм оптимист“, заяви синът на Гунди.

Аспарухов смята, че не трябва да се правят сравнения между поколенията, тъй като са различни, а футболистите в случая не са най-виновните. „Много е лесно да се критикува. Не искам да изляза като някакъв критикар. Нещата са лесни, ако къщичката ни е подредена – всеки да си знае мястото, всеки да знае какво прави и постепенно да се върви нагоре“, подчерта синът на Гунди.

Той коментира и как трябва да се решат тези проблеми като посочи, че ръководството трябва да каже какъв е планът за развитие. „Не смятам, че е нормално след толкова време криза в „Левски“ да се каже, че има план. Трябва да се въведе нова система. Не виждам каква ще бъде разликата със следващата година“, посочи още Андрей Аспарухов.

Чуйте целия разговор със сина на Георги Аспарухов за ситуацията в „Левски“ в следващото видео:

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …