петък , 14 декември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Андрей Арнаудов: Зеленото е новото червено, еколозите са новите комунисти. Продуцентът в спор за съдбата на Витоша с общински съветник от ДСБ

Андрей Арнаудов: Зеленото е новото червено, еколозите са новите комунисти. Продуцентът в спор за съдбата на Витоша с общински съветник от ДСБ

Протестите, организирани точно в деня, когато е предвидена церемонията по поемането на председателството на Съвета на ЕС от България, са „малко като да се оплачеш на арменския поп“.
Това коментира министърът, отговарящ за европредседателството, Лиляна Павлова днес пред бТВ. Част от 9-те протеста са заради Банско и евентуалното строителство в Пирин. По този повод известният продуцент и водещ Андрей Арнаунов написа – „Зелените са новите червени!“. Той разясни позицията си в студиото на еМисия България.

„90-те години бяха едно бурно време и всеки грабеше, без да спазва правила. Много хора забогатяха по това време. В част от обществото се разви нетърпимост към несправедливостта, за това беше нормално да се появят „зелените“ организации, те станаха толкова силни, че можеха да диктуват правилата – не става дума само за планината, заради тях много проекти бяха спрени и по морето“, посочи Аранаудов.

Продуцентът допълни, че е лицемерно да се протестира за Банско и Пирин, когато години наред „Кремиковци“ е замърсявал столицата и са се изсичали безконтролно стотици декари гори.

В същото време ДСБ, „Да, България“ и „Зелените“ призоваха Столична община да ревизира приватизационния договор за Витоша с „Витоша ски“. Партиите обявиха това на специална пресконференция днес. Според тях договорът не се изпълнява, което е причината планината да е блокирана за гражданите на София. Подробности разкри Марта Георгиева, общински съветник от ДСБ.

„Очакваме цялостна политика – да се уреди градския транспорт до Витоша, който е почти спрян и да се вземат мерки концесионерът да поправи ски съоръженията или те да бъде премахнат“, каза Георгиева.

Как я репликира продуцентът и водещ Андрей Арнаудов, вижте във видеото. Още от еМисия България – ТУК.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

5 коментара

  1. Мартинез

    Напълно подкрепям позицията на Андрей. Зелените от години спекулират, лъжат и действат целенасочени срещу развитието на Банско и Пирин. А в същото време пренебрегват истинските екологични проблеми в страната. Как пък веднъж не се заинтересуваха от незаконната сеч в страната, която е унищожава горите ни.

  2. Зелените са направили пъти повече мръсно отколкото комунистите и ги е яд много на хората, които се развиват!

  3. Зелените къде спаха досега, че да го играят много загрижени като се появат камерите

  4. Кристина

    Господинът в качеството си на какъв е поканен?

  5. И тоя не е чел за какво с тава на въпрос, а бърза да лепи етикети. Марта беше права за всичко, което каза.