петък , 28 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Анализатор – какво е значението на визитата на Путин в Атина
PUTIN картинка 4

Анализатор – какво е значението на визитата на Путин в Атина

Руският президент Владимир Путин пристига днес на двудневно посещение в Гърция.

Какви са очакванията и знак за какво е тази визита – коментира в еМисия България анализаторът Йоргос Сякандарис.

„Визитата на Путин е във връзка с посещението му в Света гора, но той ще се види и с гръцкия премиев Алексис Ципрас. Очаква се сключването на търговско споразумение, но не вярвам. Това е политическо посещение – Путин иска да се прави на ортодокс и представител на православието в целия свят“, каза Сякандарис.

Той обясни, че преди дни Ципрас е казал: „Не ни обвинявайте, че лъжем, ние имахме илюзии, а една от тях е била, че Путин ще бъде гръцкия спасител.

„Вярваха че ще разреши финанасовите проблеми. Гърция обаче има съвасем други интери, а Путин представлява една авторитарна държава, не трябва да го забравяме, дори да бъдат възстановени някакви икономически връзки“, посочи още анализаторът.

„Посещението има значение на символично развнище. Путин ще иска да се представи като силата, която защитава православието. Гръцкото правителство пък иска да покаже, че има и други съюзници. Нищо друго важно не виждам в посещението му, макар в гърция да се представя като голямо събитие, което може да промени хода на историята“, категоричен е Йоргос Сякандарис.

Вижте също

telk

Отново напрежение в ТЕЛК-овете – кой носи отговорност за хаоса и има ли решение на проблемите

И децата у нас знаят, че в системата на ТЕЛК-овете има гигантски проблем, който носи …