вторник , 19 юни 2018
Начало / Жива връзка / Американците пътуват все по-дълго до работното си място

Американците пътуват все по-дълго до работното си място

САЩ е огромна страна и това е една от гордостите за средния американец. Разстоянията, в сравнение с тези в Европа, са огромни, а един от негативите на този факт е, че той рефлектира върху пътуващите до работните си места.

Добирането до работата за средния американец става все по-дълго и все по-тягостно, като според последните данни на американското бюро по преброяване на населението средното времетраене на това пътуване за 2015 г. година е 26 минути и 40 секунди.

С обезпокоителна бързина обаче нараства тенденцията на така наречените „екстремни пътници“ – тези, които пътуват повече от 45 минути, за да стигнат до работа.

Тези хора прекарват в пътуване до и от офисите си 390 часа на година или повече от 16 денонощия. Това се отнася до над 10 милиона американци, като мнозинството от тях живеят в големите мегаполиси.

Данните обаче стават умопомрачителни, когато говорим за пропуснатото време в глобален мащаб. Вижте подробности, вкл. за това как тази тенденция се отразява на здравето на американците:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …