събота , 21 юли 2018
Начало / Жива връзка / Американци, пленени от българските традиции, живеят в София

Американци, пленени от българските традиции, живеят в София

Все повече българи всеки ден избират да търсят своето щастие далеч от България, а за много от тях Америка е най-желаният избор. От другия край на Океана обаче двама американци изоставят калифорнийската мечта, с еднопосочен билет за България. Любовта към родопската красота, спокойния живот, вкусната храна и традиционното българско изкуство ги довежда в София, където младата двойка живее вече от 2 години.

„Американците трябва да работят от много ясен модел, много ясна схема, която е написана. Инструкциите трябва да са примка по примка, по примка. Българите са по-свободни. Гледат снимка, питат, как да се направи – започна така, и те разбират само от гледане“, разказват американците за традиционните български плетки.

Какво е за тях България и биха ли променили нещо тук, чуйте в интервю за Би Ай Ти. Благодарим за музиката на Kottarashky – „Опа Хей!“ и група „Дряновски баби“ – „Дай си ма майчо“.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …

Един коментар

  1. Този прекрасен репортаж с тези невероятни млади хора дава лъч светлина в тази иначе ужастна 2016-та ! Това трябва да е репортажът на годината!