понеделник , 16 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Американският журналист Ерик Холзи с прогноза за мандата на Тръмп

Американският журналист Ерик Холзи с прогноза за мандата на Тръмп

В навечерието на церемонията в стъпване в длъжност на Доналд Тръмп наш екип се срещна с Ерик Холзи. Той е американски журналист, който от 8 години е в България, но живее с вълненията на сънародниците си в Америка. Холзи направи своята прогноза за бъдещия мандат на Тръмп.

„Трудно ми е да прогнозирам, но мисля, че светът просто трябва да бъде търпелив в следващите 4 години. Още от сега е ясно, че отзивите за встъпването в длъжност Тръмп са все по-негативни. Одобрението към него спада и сега е около 37% точно преди началото на мандата, което е изключително ниско“, коментира журналистът.

„Ако управлението на Тръмп е катастрофа още от самото начало, то тогава може би света просто няма да приема Америка на сериозно. Световните лидери ще се дистанцират и ще си кажат нека просто изчакаме този период да отмине и да дойде нов президент, който да върне нещата към нормалното. Мисля, че това е най-доброто, на което можем да се надяваме. – протест“, добави експертът.

Според Ерик Холзи има и друг вариант, при който Тръпм е отстранен с импийчмънт и неговото място се заема от Майк Пайнс – типичен републиканец, който се ще върне към реалността. По думите на журналиста, и това е напълно възможност, защото от момента, в който Тръмп влезе в Овалния кабинет, има опасност той да наруши конституцията в частта й за вземане на пари от чужди правителства.

„Не знам дали републиканците в Сената ще го сезират в такъв случай, но все пак съществува и този риск. Аз лично смятам обаче че най- доброто което можем да направим е да изчакаме. Не вярвам Тръмп да остави трайна следа и нова посока в американската политика. Неговата платформа не е стабилна, защото е базиране на лъжи и заблуди; защото той не може да изпълни обещанията си- не може да построй стена и да накара Мексико да плати за нея, не може да създаде толкова много работни места и всички го знаят. В този смисъл неговата политика не може да бъде устойчива“, добави още той.

Холзи каза, че неговият успех се дължи на комбинация от определени условия, които няма как да се повторят. „Това ми дава капчица надежда, че управлението му е просто част от обучителния процес, през който трябва да преминем. Ние американците да погледнем навътре към самите нас, да си направим трезва преценка за водените политики и да не приемаме за даденост свободите, които имаме“, добави журналистът.

Вижте кратка част от интервюто с Ерик Холзи. Целия разговор с него ще бъде излъчено в петък в предаването „Жива връзка”:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Още един възпитаник на Сорос! Аман!