петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Американският посланик в България със специално интервю за Би Ай Ти

Американският посланик в България със специално интервю за Би Ай Ти

Най-много в България ме впечатляват младите хора, които са глобални, европеизирани, мултилингвистични и толкова способни. Мисля, че това е една от причините, които привличат работодателите.

Това каза американският посланик в България Ерик Рубин в специално интервю за Ралица Василева. Посланикът е в Чикаго за срещата на борда на фондацията „Америка за България“.

Той даде телевизионно интервю за Би Ай Ти, в което коментира темата за визите, сътрудничеството в областта на сигурността, американските инвестиции, както какво не знаят хората за него.

Посланикът изтъкна, че България е привлекателна страна за маерикански инвеститори заради природните си ресурси, местоположение, както и човешки потенциал.

„Когато говоря с американски компании и с Американската камара за търговия, те казват, че България се нуждае от по-надеждна правосъдна система, която да защитава инвеститорите. Много е важно да прави реформи, които да гарантират сигурността на техните инвестиции и ако имат проблем, към тях да се отнасят честно. Подкрепям стъпките, направени през последната година, в борбата с корупцията, разбира се, още трябва да се направи и с това са съгласни почти всички, с които съм разговарял“, каза той.

За да бъде гарантирана свободата на медиите у нас, според Рубин са нужни по-голяма прозрачност на собствениците на медии и медиен контрол, за да може българите да знаят откъде е информацията и сами да преценяват.

Какво го е подтикнало да стане дипломат и специалното му пожелание към зрителите на Би Ай Ти – вижте във видеото:

 

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …