събота , 21 юли 2018
Начало / Жива връзка / Американка предава коледния дух с хиляди празнични картички

Американка предава коледния дух с хиляди празнични картички

С малък жест една жена предава от ръка на ръка коледния дух, дни преди най-големия празник за християните – Рождество Христово. Дарлийн Керъл раздава коледни картички, които саморъчно е подписала, запечатала и дори занесла лично до пощата.

Това е нейният начин да покаже на хората, че не са забравени. „За тази Коледа, изпратих общо 10 хиляди 275 коледни картички“, споделя Керъл. Тя започва да изпраща празнични картички през юли 2015 година, когато умира баща й.

След трагичната случка – в продължение на година, тя всеки ден пуска картичка по пощата на майка си. А сега вече е превърнала малката си добрина в мащабна кампания на надеждата – изпраща пликове с поздравления до възрастни хора, ветерани от войните, самотни родители или просто ги раздава на случайни хора.

„Хубаво е през колко много ръце преминава тази благословия… Първо от моята, отива в ръката на пощальона. Тази благословия се предава от човек на човек. И не струва толкова много да зарадваш някого“, разказва Керъл.

Много от хората, които търсеха подаръци за своите близки, бяха изненадани да научат, че Керъл от своя страна – има изненада за тях. Франки Пети споделя, че Керъл е направила деня й прекрасен, само с това, че й е подарила картичка и й е пожелала весела Коледа.

„Никога не ми се е случвало непознат човек да дойде при мен и да ми подари картичка. Много мило от нейна страна“, разказа тя.

В Америка има повече от 3 хиляди регистрирани компании за производство на картички. Всяка година за Коледа американците изпращат повече от 2 милиарда поздравления по пощата и над 500 милиона онлайн картички. Следващият най-любим ден за изпращане на празнични послания празник в Америка е Свети Валентин.

Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …