понеделник , 24 април 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Жива връзка / Америка говори за… здравната реформа на Тръмп
JIVA_TRUMP картинка

Америка говори за… здравната реформа на Тръмп

Продължава сагата около приемането на нова здравна реформа, която да замени действащата в момента Oбамакеър. Вътрешнопартийният раздор при републиканците засега не осигурява достатъчно гласове, за да може проектозаконът да бъде приет. Пормените пък бяха обещани от президента Доналд тръмп по време на предизборната битка за Белия дом.

Според новата здравна реформа застраховането вече няма да е задължително, което означава и край на глобите при липса на осигуряване. Тази разлика с Обамакеър би засеганала и най-много наши сънародници в Америка.

Промените предвиждат и прекратяване на субсидиите за хората с ниски доходи, като вместо това те ще бъдат заменени с данъчни облекчения.

Оставени са протекциите за хора с вече установени заболявания, а за най-бедните ще бъде преструктурирана програмата Медикейд.

Според икономисти неяснотата дали Доналд Тръмп ще удържи на най-яркото си предизборно обещание е причината за постепенния спад на долара.

Съдбата на реформата ще бъде решена в петък.

Вижте също

lazar

Съветите на Лазар: Какво чистят детокс диетите – нас или портфейла ни

Повечето от т.нар. детокс диети, изключително популярни в настъпващия пролетен сезон, детоксикират само нашите портфейли, …