сряда , 20 юни 2018
Начало / Жива връзка / Америка говори за… опасен ли е Доналд Тръмп за икономиката

Америка говори за… опасен ли е Доналд Тръмп за икономиката

Американските компании, които имат намерение да прехвърлят производството си в чужбина, са заплашени от данък от 35% върху стоките, обещан лично от новия президент на САЩ Доналд Тръмп. Милиардерът се закани, че ще е безкомпромисен и към фирми, които уволняват американски работници и строят заводи в друга държава. Сред предизборните обещания на Тръмп бе и това, че ще възвърне блясъка на американската икономика.

Новоизбраният президент вини Китай за спада на производството в Америка. Азиатската страна обезценява валутата си, което прави трудно на щатските фирми да се конкурират с масовото производство в Китай, което буквално залива пазара. Китай облага и с високи налози американските стоки, които влизат в страната.

Накъде вървят търговските отношения между Китай и САЩ, полезни ли са за щатския бизнес мерките, които Тръмп смята да предприеме, и въобще опасен ли е за икономиката новият американски президент – отговорите потърсихме от Асен Асенов, преподавател по икономика в Американския университет във Вашингтон.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …