понеделник , 23 юли 2018
Начало / Жива връзка / Америка говори за…как се почиства снегът

Америка говори за…как се почиства снегът

Първият сняг в САЩ се оказа и своеобразен рекорд за сезона. От 2010 година насам не е валяло толкова обилно в рамките на едно денонощие. В града само за около 20 часа са измерени малко над 18 см снежна покривка, а тази зима общината на града е подготвена за над 20 обилни снеговалежа.

В неделната сутрин в Чикаго и предградията са работили 200 снегопочистващи машини.

В САЩ се очаква дълга, студена и снежна зима, затова този сезон по пътищата ще работят 326 снегорина – с 26 повече от миналата, а солта, с която ще се използва за обезопасяване на пътната мрежа на Чикаго и околията е 374 хиляди тона.

Екип на „Жива връзка“ провери как в най-голямата община на града се подготвят за студения сезон.

В България всеки път се случва така, че зимата ни изненадва. Въпреки това има разписани правила за това как трябва да се чисти снегът. Подготовката трябва да започне още от 1 ноември. Над 3000 снегорина са подготвени за почистване , 108 хил. тона сол са отделени за почистването. 300 хил. тона пясък ще бъдат използвани за опесъчаване на настилките. 20 000 км. е републиканската пътна мрежа в страната.

Много често обаче самите шофьори не са добре подготвени. Необходимо е да имат зимни гуми, изправни чистачки, зимна течност и изправни фарове.

Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …