вторник , 20 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Алея на книгата под фенерите на „Витошка“

Алея на книгата под фенерите на „Витошка“

В деня на Съединението започва най-голямото пътуващо книжно изложение Алея на книгата. То ще бъде разположено до неделя в пешеходната част на бул. „Витоша“, в пространвото между ул. „Гладстон“ и „Патриарх Евтимий“. В рамките на 16 шатри можете да видите новите заглави на редица български издателства. Ще има и съпътстващи културни събития – премиери, срещи и разговори с писатели, а за децата – творчески работилници.

Колегата ни Десислава Микова разговаря с представители на няколко родни издателства.

Има читатели за всяка една книга – минават от малки деца до възрастни хора. Прави ми впечатление, че хората четат повече, отколкото е всеобщото мнение,  сподели Анелия Узунова. Тя допълни, че най-хубавото е, че хората мимоходом могат да се срещат с книгите по време на разходката си по „Витошка“.

Зорница Христозова пък отбеляза, че последната година е била силно поетична

„С гордост мога да кажа, че успяхме да стигнем до младите хора, поезията ни обхвана възрастова група, която най-много има нужда от книгите“, каза още тя.

В четенето всеки избира според своите интереси, тук няма мода, коментира Галина Кавърджикова.

Тя сподели наблюдението си, че днес са се купували както класика, художествена литература, криминалета, така публицистика.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …