сряда , 24 януари 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Ален Попович за капаните на социалните мрежи и новите технологии

Ален Попович за капаните на социалните мрежи и новите технологии

Шпионират ли ни социалните мрежи и как да се предпазим от капаните на новите технологии? Отговорите на тези въпроси потърси колегата ни Златимир Йочев. Той разговаря с председателя на БААДК Ален Попович. „Със сигурност службите използват някаква информация. Тероризмът е невидимата заплаха. Мисля, че сме обречени, защото ставаме зависими чрез технологиите“, каза Попович.

„Вече живеем в ерата на интернет нещата. Трябва да има дигитална грамотност“, категоричен е председателят на БААДК. Според него, фейсбук е най-голямата медия в световен мащаб. Особено важно е всеки един от потребителите да чете условията, с които се съгласява. По думите му, много голяма част от информацията, с която разполагат социалните мрежи, е предоставена от самите потребители.

В днешно време обаче всяко мобилно устройство разполага с GPS-система и на практика предава информация в реално време за всеки един от потребителите – къде се намира, дали пътува с кола или с градски транспорт, от какво се интересува и колко време прекарва в дома си.

Вижте повече за капаните на новите технологии и как да се предпазим от тях в разговора с председателя на БААДК Ален Попович:

Вижте също

Осъденият ген. Кирчо Киров: Делото има политически характер, България трябваше да покаже как се бори с корупцията

Бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров получи нова, по-тежка присъда. Софийският военен …