вторник , 19 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Александър Томов откровено за ЦСКА, Левски и БФС в „Спорно за спорта“

Александър Томов откровено за ЦСКА, Левски и БФС в „Спорно за спорта“

Струва ли си да говорим за футбол и за футболния съюз (БФС), когато от 1998 г. насам не сме били на световно първенство, а на европейско от 2004 г.? Може ли да стои един човек на власт толкова години и цялото му съсловие около него, когато има такива провали?

Това попита в началото на втората част от интервюто с него за „Спорно за спорта“ бившият собственик на ЦСКА Александър Томов.

Ако така продължава да стои този футболен съюз на власт, „Лудогорец“ може да бъде поне още десет години шампион, прогнозира той, а на уточняващ въпрос дали с цената на футболни качества, той махна с глава – „С каквото си иска“. По-късно Томов добави, че според него Кирил Домусчиев управлява футболния съюз по същество.

„Аз съжалявам за направеното в ЦСКА. Смешното и обидното е, че, както е в нашия случай, си наследил 30 млн. дълг и си ги направил 20 за една година, ама си направил отбор, който струва като актив повече от дълга или колкото дълга. След което идват някакви чичковци и ти казват „Разпускаме отбора“. Това фалитът. Това е престъплението. Убиване на актива. За това трябва да бъдат съдени тези хора“, коментира той и ситуацията около червения отбор.

Той си припомни и за своеобразното, по думите му, „рекетиране с базите“. „В момента, в който се прекърших и реших, че или трябва да предам на някого ЦСКА, или трябва да имам поне партньори – които не се оказаха почетни хора, разбрах категорично от кабинета на Борисов, че базите няма да ги получим. Орешарски обещаваше, но министърката от ДПС (проф. Мариана Георгиева) манипулираше и отлагаше въпроса, който така и не се реши. Ако нямам базите, няма как да развивам финансово нещата“.

Александър Томов коментира и като позитивна промяната в „Левски“: „Излезе се от задкулисие към нещо, което е ясно – ясен е собственикът, ясни са хората зад него, всички връзки са ясни“.

В същото време в ЦСКА нещата според него са доста сложни поради факта, че голяма част не признават сливането с „Литекс“ и „Чавдар“ (Етрополе).

„Аз съм по-компромисен, казвам – нека в крайна сметка да се възстанови ЦСКА, да има име. Да, стана по незаконен начин, но в края на краищата в България много неща стават по незаконен начин“, заключи бившият собственик на отбора.

Какво още каза по тези и други теми Александър Томов – чуйте целия разговор във видеото:

Вижте също

Кървава драма в Гоце Делчев: Бивш футболист закла свой приятел след скандал

Бившият футболист и настоящ футболен треньор Марио Метушев закла свой приятел след скандал, а след …