събота , 23 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Александър Симов: Открай време Георги Гергов е символ на част от проблемите в БСП

Александър Симов: Открай време Георги Гергов е символ на част от проблемите в БСП

Проблемът (скандалът, в който бяха замесени бившият вече член на изпълнителното бюро на БСП Георги Гергов, главният прокурор Сотир Цацаров и предприемачът Сашо Дончев – бел.ред.) няма как да бъде само вътрешнопартиен, призна в еМисия България журналистът и депутат от БСП Александър Симов.

Не вярвам, че в тази история има добри лица, всички са лоши там, категоричен бе той.

Според него с отстраняването на Гергов лидерът на левицата Корнелия Нинова си е спечелила силен враг. Днес от местната организация в Пловдив се застъпиха за общинския си председател.

Пред Би Ай Ти Георги Гергов сподели, че е бил обиден, че не е поканен на срещата на оперативното ръководство на левицата днес.

По думите му Гергов пръв е изнесъл темата и е започнал да използва медиите, за да се разправя с Нинова, „в която довчера се кълнеше“.

От много време той (Гергов – бел.ред.) е символ на част от проблемите в БСП, особено в контекста на разговорите за социалната бедност и несправедливост в страната, отбеляза новият депутат от левицата.

Симов е категоричен, че крайната мярка е била необходима мярка, макар да не е сигурен дали тя е достатъчна.

Според него разкриването на този скандал е показал нагледно как функционира паралалената държава.

Плаши ме не това, че Гергов се опитва да защитава себе си и биографията си, а единствено въпросът му „Какво лошо съм направил?“, заключи Сашо Симов.

Той се пошегува също, че явно кафетата стават символ на задкулисието у нас, както бе оправдана срещата в ЦУМ, като припомни и за кафето между Местан и Борисов през 2014 г.

Александър Симов коментира и идеята на БСП президентът Румен Радев да свика КСНС за демогарфската криза и бедността. Според депутата това е тема номер едно на обществото и ако останалите партии не я поемат, то те ще изхвърлят всичките си предизборни общания на боклука.

Замразяването на заплатите на депутатите, поскано от БСП, той не нарече популизъм, а съпричастие с проблемите на хората.

Чуйте целия разговор:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …