неделя , 22 юли 2018
Начало / Код 11-13 / Александър Симов: Има нещо мътно в НДК и то трябва да се разследва

Александър Симов: Има нещо мътно в НДК и то трябва да се разследва

Депутат от БСП Александър Симов гостува в КОД 11-13 с коментар за най-горещите политически теми през последните дни и най-вече скандала с уволнението на директора на НДК Мирослав Боршош, който само след ден беше върнат на поста от премиера Бойко Борисов.

„Притеснително е, че и двете страни говорят за корупция, а те са част от едно и също нещо – управляващата партия ГЕРБ. Корупция очевидно има, нещо мътно в НДК очевидно има и то трябва да бъде разследвано“, категоричен е Симов.

По думите му, това ще е политическия скандал на седмицата, месеца, а може би и до края на годината, защото под заплаха е поставен основният приоритет за консенсус във властта – европредседателството ни.

„Ако приемем, че Лиляна Павлова е права за Боршош, а премиерът го връща на работа, това значи, че той разпъва един огромен политически чадър над човек, който е възможно да бъде корумпиран. От друга страна, повечето хора, които вдигнаха глас в защита на Боршош, в един или друг момент са работили при него.

И все пак, ако приемем, че той е добър политически мениджър и е прав, тогава Лиляна Павлова моментално трябва да хвърли оставка“, заяви още депутатът от левицата.

Симов коментира и скандала между президентството и Министерски съвет по повод закупуването на нови изтребители за българската армия.

„Скандалът със самолетите си го обяснявам със страх от президента Румен Радев, защото той отново извади идеята за правосъдната реформа, за борба с корупцията по румънски модел. В България има огромно лоби, което държи да бъдат купени американските самолети Ф-16, може би някой имат да връщат комисионни и това ги боли“, категоричен е Симов.

По въпроса с протестите на служителите в МВР, той смята, че темата полицаи и ГЕРБ трябва да бъде обсъждана много внимателно, защото това е партията, лъгала най-чудовищно българските полицаи. „Именно при нейното управление станаха най-масовите протести, защото социалната страна на тази професия беше забатачена напълно“, допълни Симов.

Вижте целия разговор в следващото видео!

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …