понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Александър Симов: БСП бе длъжна да се обнови, тя е като кораб с пробойни, попаднал на хубав вятър

Александър Симов: БСП бе длъжна да се обнови, тя е като кораб с пробойни, попаднал на хубав вятър

„Няма да се чувствам неудобно в парламента, ще гледам да бъда на висотата на предишните депутати. БСП бе длъжна да се обнови“, смята новият депутат от БСП Александър Симов.

„Първата причина за резултата е, че БСП направи огромна грешка, като остави служебния кабинет да направи това, което направи.

Очаквахме служебното правителстжо да направи някаква промяна. Да смени областните управители, да замени полицейските началници по места. БСП призна изборите, но имаше и фрапиращи нарушения“, признава Симов.

„Отвратително е състояние на местните структури. БСП е като кораб с пробойни, попаднал на хубав вятър, но пробойни има. Местните структури не могат да формират политика, не могат да привлекат хора. Историята дава голям шанс на Корнелия да прочисти и местните структури“, продължава Симов.

След европейското председателство, това правителство ще помаха за сбогом.

Не смятам, че тази коалиция ще бъде жизнеспособна. Това няма да е сеир, макар да имам билет за първия ред. Това ще е трагикомедия, ала Йонеско“, разказва Симов.

БСП доказа, че може да печели някакви битки, началото на края на ГЕРБ започва сега„, завява Симов.

„Служебният кабинет от десетия ден действа в угода на ГЕРБ.

Не е работа на служебен кабинет да прави подобни неща, за уседналостта и т.н. Служебният кабинет се държи толкова странно, че ми е трудно да коментирам това. Има няколко варианта за тълкувание“, заявява Симов.

БСП не е претендирала, че води за носа Румен Радев. Той е човек със самостоятелни действия“, твърди Симов.

„Не сме обсъждали „вариант Б“, искаме да видим какво ще предложат ГЕРБ. Категорично няма да гласувам за това правителство

Правителство, в което участва партрия ГЕРБ, може да води само към катарстрофа“, заключава Симов.

Какво още сподели Александър Сиимов, вижте в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …