неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Александър Куманов за международния фотоконкурс „Човекът между днес и утре“

Александър Куманов за международния фотоконкурс „Човекът между днес и утре“

Александър Куманов гостува в студиото на еМисия България и разказа подробности за международния фотоконкурс „Човекът между днес и утре“.

„Оставили сме малко отворено разбирането за това какво е устойчиво развитие. Искаме да видим свеж и различен поглед върху това какво означава хората да имат поведение днес, което да гарантира тяхното утре. Това е основно с екологична насоченост“, обясни Куманов.

Очаква се да се получат различни, интересни и неочаквани снимки.

„Отворили сме конкурса за всеки, който желае, но сме сложили технически изисквания, които ще ограничат получените снимки само до такива, направени с професионален апарат. Новите телефони, колкото и да са добри, не мога да направят подходящи снимки от гледна точка на техническите изисквания“, смята Куманов.

По отношение на фотографите, единственото изискване е те да бъдат или българи, или швейцарци.

„Опитваме се да го отворим като интересно сравнение – как една страна еталон-вижда собствената си позиция днес“, посочи още Куманов. По думите му, има много млади и креативни хора, които могат да направят страхотен кадър, който да възхити и швейцарците. Журито е от признати професионалисти.

„Целта на нашия проект е да даде видимост на гражданския сектор, но не през призмата само на НПО“, обясни още той и добави, че промяната, която всички ние искаме ще се случва макар и бавно на ежедневно ниво от обикновени хора.

Вижте повече за конкурса и чуйте целия разговор с Александър Куманов в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …