петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Александър Хинков за положителните новини, които вдъхновяват

Александър Хинков за положителните новини, които вдъхновяват

Преди месеци в еМисия България ви разказахме за инициативата на трима млади българи, които търсят позитивните примери в България и вдъхновяват все повече хора да останат в родината си или да се завърнат в нея. Те стоят зад сайта uspelite.bg, в който можете да намерите интервюта, разкази от първо лице и положителни новини за успели българи по света и в родината с различни съдби, професии и интереси.

Успешна ли е инициативата им за положителните новини и какво се промени – разказа Александър Хинков, един от инициаторите на идеята.

„Всички статистики вървят константно нагоре. Виждаме, че нещата, които правим, се променят, макар да нямаме конкуренция“, сподели Хинков.

Той припомни, че мисията на uspelite.bg е да даде пример на медийния бранш, показвайки,че има и друга перспектива.

„Преди всичко Успелите не харесваме политика и не се асоцираме с нея“, допълни Хинков.

За самия него последните политически събития подсказват, че политическата система има нужда от ободряващ шамар. По думите му обаче изборът, който прави обществото – Тръмп, Брекзит, или в България, до голяма степен се прави от възрастното поколение, а младите са тези, които трябва да развиват света.

„Нашите цели са да вдъхновяваме хората и да им показваме, че има перспектива“, сподели още Хинков.

Той разказа, че в началото е било по-трудно, но вече по-лесно намират съдържание за сайта. „Това, което много ни помага, е промяната в медийния свят, където има все повече добри новини“, подчерта той.

За себе си признава, че е винаги спокоен, а единствено искрено се ядосва, когато Манчестър Юнайтед губи или когато хората са вглъбени в себе си.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Дървосекачът

    Перфектни Послания на г-н Хинков ! (Chapeau !)
    …- Би следвало да Осигурите Глобалност на Мрежирането на ‘uspelite.bg’, БиАй !
    (, да речем виа Идващата ЖиваВръзка)