понеделник , 23 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Александър Детев – за срещата си с Плевнелиев, България днес и изборите в Австрия

Александър Детев – за срещата си с Плевнелиев, България днес и изборите в Австрия

Независимо от всичко България се развива икономически и може да стане рай на Балканите, ако решим проблема с корупцията и съдебната система, смята журналистът Александър Детев, който живее в Австрия и често коментира събитията от там за Би Ай Ти. Този път той гостува на живо в предаването.

Детев разказа как бе посрещнат президента Росен Плевнелив по време на посещението му в Австрия, където журналистът успя да вземе и интервю от бившия държавен глава. По думите му Плевнелиев, за разлика от наследника си Румен Радев, винаги е имал отношение към диспората и е защитавал изборните й права.

Той коментира и позицията на Плевнелиев срещу разсекретяването на стенограмата от срещата за КТБ при него. Плевнелиев смята, че ако се разсекрети, можем да наблюдаваме ежедневно скандали като ЦУМ-гейт, каза той.

България ми изглежда пълна с чужденци, туристи и позитивност въпреки всичко, което се случва, каза още за впечатленията си от родината при връщането си той.

Детев разказа и за събитие, посветено на българските стартъпи, на което е бил. Оказва се, че в региона България е лидер за стартъпи и климатът позволява развитието на такива, като има цели 250 с финансиране, така че хоризонтът е хубав, добави той.

По думите му българите в Австрия продължават да гледат към родината и да инвестират в нея, колкото и дълго да живеят там.

Вижте и какъв е коментарът му за обществените и политическите настроения преди изборите в Австрия:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …