понеделник , 19 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Албена Колева: Спомен за актьора, бащата и човека Тодор Колев

Албена Колева: Спомен за актьора, бащата и човека Тодор Колев

На днешния ден един велик български актьор щеше да навърши 77 години. Варненското софиянче от Шумен, Адама, българският Чаплин – Тодор Колев, който ни караше да се смеем с глас, а понякога ни стискаше за гърлото с тъжните си сини очи. Дъщеря му Албена Колева, която е актриса, разказва за бащата и човека Тодор Колев. „Не беше строг, не беше авторитарен, но ме е възпитавал без насилие в страхотен респект. Имах респект към него не само като актьор, но и като баща и мъж“, споделя Колева.

Според нея пътят на живота е много по-абсурден от този на актьора, защото не знаеш какво ще ти предложи. „Докато човек е млад по-лесно минава през всички трудности, но в един момент след като минеш някакъв предел, осъзнаваш, че нищо добро не можеш да очакваш. Това е била основната причина, поради която искаше да се махне от тук“, разказа дъщерята на актьора за възможностите Тодор Колев да емигрира.

Тя не е съгласна със сравнението с Чарли Чаплин. „Излиза, че все едно го е имитирал, а няма такова нещо. Бяха сравнявани по-скоро заради темата на творчество им, която беше обща и за двамата. И двамата разглеждаха съдбата на малкия човек, макар и в различни времена“, каза Албена Колева. Тя припомни, че през 2011 г. е бил един от последните му концерти със същите млади хора, които организират концерт в Борисовата градина в негова памет тази вечер. „В „Строежа“, а после и в „Микстейп“ беше пълно с млади хора, които пееха неговите песни и това го направи много щастлив“, спомни си дъщерята на актьора.

Чуйте целия разговор с нея в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …