вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / Културно / Акустично с Alexander Kyd

Акустично с Alexander Kyd

Той свири виртуозно на акустична китара – в парковете на София, в метрото на Копенхаген, кръстовищата на Ню Йорк. В търсене на вдъхновение стигна и до Китай, където две години преподава английски език на деца.

Alexander Kyd свири на китара повече от 20 години. Смята, че е преди всичко уличен музикант. „Преди да замина за Дания, месеци наред мислех за уличните музиканти, които свирят, защото обичат да свирят. За да седнеш точно това да правиш, в някой подлез или в някой парк, значи си супер отдаден. С тая мисъл отидох в Дания и още от втория ми ден, след като кацнах там директно на първата пейка заставам с една китара и прекарах часове наред, ден след ден, в продължение на три години, свирейки“, сподели той пред BiT.

Alexander Kyd вече има два албума – студийния WESTERN PLANS и LIVE AT FORUM STATION, записан на едноименната станция на метрото в Копенхаген.

„Артистът трябва хем сам да се провокира, хем нарочно да се вкара в някаква среда, която да е провокативна. Вечно трябва да си на тръни и никога да не бъдеш в състояние на комфорт“, твърди музикантът, който обича непрекъснато да бъде в движение и през 2-3 години да сменя адреса и държавата.

Вижте също

КултурНО: Найджъл Кенеди свири 3 произведения на Георги Андреев в България през септември

Найджъл Кенеди се завръща в България през септември. Освен новия прочит на „Годишните времена“ от …