неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Актьорът Любен Кънев в търсене на голяма сцена и българска енергия в Лондон

Актьорът Любен Кънев в търсене на голяма сцена и българска енергия в Лондон

Желанието да бъде на място, където има традиционно добър и конкурентоспособен пазар за кино и театър, отвежда актьора от „Под прикритие“ Любен Кънев в Лондон преди шест месеца.

Сега той подготвя авторската пиеса „Аквариумни хора“, която иска да представи пред английска публика, както и актьорска школа за деца.

В нея са поканени и деца на българи зад граница, като записванията са до 12 март, а информация може да се намери на фейсбук страницата Actors Studio Lyuben Kanev in London.

Персонажът, който Кънев донаписва, живее в Лондон и затова това е най-адекватното място за него в този момент от кариерата му. Англия ме приема добре, не с мъгла и дъжд, много я харесвам, казва той.

Актьорът признава, че предвид събитията около Брекзит, за кратко се замислил дали да предприеме това „посещение“, както го нарича той, но решава, че трудности винаги ще има и затова тръгва със смелост.

Това може само да ме провокира да бъда по-стойностен в това, което пиша сега, трудностите са част от този процес, убеден е той.

В момента той работи и около актьорското студио, чрез което се надява да се докосне до голямата българска общност там, с част от която се запознава след премиерата на „Под прикритие“ в Лондон.

Българите там са зажаднели за това, за живо изкуство, каквото е театърът, и аз ги каня заедно с мен да го открият отново, казва Любо Кънев.

Наричам го не преподаване, а споделяне на опит, казва актьорът пък в отговор на въпрос дали не е твърде млад – на 34 – за преподавателска кариера.

Той е категоричен, че желанието на българите на Острова да се срещат с българи и да обменят „българска, наша енергия“ е огромно.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …